CHP seçmeni “kazandırdığı” belediyeleri sorgular!

ABONE OL
1 Ağustos 2019 17:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Neden anlaşılmak istenmiyor ki?

“CHP seçmeni, diğer partilerin seçmenine benzemez; yanlışı gördüğünde ortaya sermekten kaçınmaz!”

“İktidar” zaman zaman dile getirmekle birlikte, CHP içerisinde de bunlardan dolayı “rahatsızlık” duyulduğunu, üstelik “ilk tepkiyi” gösteren olduğu da akıllardadır!

Geçmiş tarihimize baktığımızda “bu tür” yaşanmışlıklar vardır!

İSKİ olayı bunun başında gelir!

***

Öyle ya ne olmuştu, o dönem İSKİ’de; anımsayalım:

Bundan otuz yıl önce, “ANAP yolsuzluklarından hesap soracağız” sloganıyla, Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) adayı Nurettin Sözen yerel belediyeyi ANAP’ın elinden almıştı!

ANAP döneminin “hayali ihracat” vurgunları, Özallar’ın prensleri, Papatyaların yolsuzlukları, işini bilen memurun köşelendiği süreçte; dürüstlüğün, erdemin, temizliğin, doğruluğun, hakkın savunucusu İstanbul’da Sözen’in, yurdun başka kentlerinde SHP’li başkanların işbaşına gelmesi, ülkede “gülümseyen-iyimser” bir esinti oluşturmuştu!

Ancak, beklendiği gibi “her şey çok güzel” olmadı. İSK müdürü Ergün Göknel, yasak aşkı nedeniyle eşinden ayrılmak isteyince olanlar oldu! Göknel’in eşinin istediği boşanma “tazminatı”, Göknel’in “tazminata” sıcak bakması, Göknel’in bunu hangi kazançla elde ettiği sorularının gündeme gelmesine neden olunca “aydınlanması gereken” bir şeyler olduğu ortaya çıktı!

Burada unutulmaması gereken iki konu var:

İlki, yolsuzlukla yaşam bağları hiç kırılmayan ANAP’tan önce, konunun araştırılmasını isteyen o dönemin SHP Genel Başkanı ile Nurettin Sözen’di.

İkincisi, SHP döneminde yaşananları (seçmen bakımından) haklı olarak CHP ile de içselleştirenlerin, ANAP’la da kendilerini içselleştirmesi gerektiği hep görmezden gelinir!

Bugün bir tane CHP seçmenini “İSKİ yolsuzluk değildir” demesine tanık olamazsınız!

“İktidar” için mi?

Siz bana, 17-25 Aralık sürecinde yaşanan, hükümete “ne istediniz de vermedik” dedirten, aslında “pastanın paylaşım” kavgası olduğu bilinen süreçte; “iktidarın” bu tutumuna tepki gösteren kimi gösterebilirsiniz? Tepkiyi bırakın, yaşanan yolsuzlukların üzerini tıka-basa kapatıp, birebir yolsuzluğa adı karışanların korunmasına “seçmenin” yaklaşımını-suskunluğunu nasıl açıklayabilirsiniz?

***

Yılardır beri oluşturulan kimi yapıları değiştirmek, yerine “yenisini” koymak bir süreç işidir!

“İktidar”, özelikle eğitimde yaşama geçirmek istediği “sistemi” gerçekleştirebilmek için; “ilk dönemlerinde” sempatik-anlayışlı tutum sergilerken, sonraki yıllarda “demokrasi bizim için bir araç” tümcesinin gereği, zamanında “işine geleni” iyi kullanarak nereye getirdiğine baktığımızda aslında çoğu gelişmelere ışık tutuyor!

Yıllardır elinde tuttuğu kamu kurumlarında neler yaptı, neler yapıyor bugün için bilinmiyor!

Ancak yerel yönetimlerde, son seçimde yaşadığı, “muhalefetten” daha çok yurttaşın ekonomik bungunluğu seçim sonucunu yönlendirdi.

Anakentlerde, bugüne değin oluşturulan “yapılar” da böylece ortaya çıktı!

Yerel yönetimlerin kaynak akıttığı yerler, yaptığı alımlara ödemeler, alımların nereden-kaça yapıldığı, kimlere yolsuzluk yapma şansı verildiği…

Saymakla bitecek gibi değil!

Peki, bunları görmek isteyen, “belediyenin varlıklarını nasıl böyle kullanırsın” diyen, yapılan yolsuzlukları kınayan birine de denk gelinmedi nedense!

Varsa-yoksa “muhalefetin” yaptığı yanlışlar; bunu “muhalefet” de yadsımıyor zaten!

***

Seçimle birlikte görev yerlerinde etkinliklerini göstermeye başlayan başkanlar; çocuklarını yönetimde, kendilerini başka birimlerde, bürokrat yakınlarını başka yerlerde konuşlandırmaya başlayınca, geçtiğimiz gün Kılıçdaroğlu CHP’nin belediye başkanlarıyla buluşarak gerçekleştirdiği çalıştayda konuya tepkisini koymuş “işi ehline verme kuralını, her atamada göz önünde bulundurunuz” demişti!

Bugün sosyal medya kullanıcıları şunu da görüyor: yapılan paylaşımlarda, CHP’li belediyelerin yanlışlarını, dört gençten birinin işsiz olduğu bir ortamda, doyumsuz-duruşsuz birden çok yerden maaş alan başkanları “iktidar” yanlılarından önce yine CHP’li seçmen eleştiriyor-kınıyor!

Onun için de “CHP’de yöneten olmak zor”! CHP’de yönetilen, yöneteni her an gözetler!

Bilin ki, CHP seçmeni “kazandırdığı” belediyeleri sorgular!

310719

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP