Yeni İP’in ipiyle seçim…

ABONE OL
8 Ocak 2019 18:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Demokrasinin ‘vazgeçilmezi’ sayılan seçimlerin ‘bizdeki’ özelliği, her geçen gün biraz daha oldu-bittiye getirilerek içi boşaltılıyor!

Bir yanından iktidarın, diğer yanından ‘muhalefetin’ çekerek iğdişleştirdiği, temel olmazsa-olmaz koşullarının bile ‘hiçe sayıldığı’ günler yaşıyoruz!

Birinin diğerine kızma hakkı yok!

Birinin diğerini yerme hakkı yok!

Birinin diğerini suçlama hakkı yok!

***

‘İttifak’ konusu ilk gündeme geldiği günlerde, ‘iktidar’ ne denli bu işin arkasını kovalıyor olsa da, ‘muhalefetin’ buna karşı durarak hiç ‘ilişmemesi’ gerekmez miydi?

İlkelerinin, böyle bir oluşumu ‘ret ettiğini’ söyleyemez miydi?

‘İttifakın’, ancak seçmenin gönlüne girerek yapılabileceğini anlatamaz mıydı?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, böyle bir anlayış sonucu başkan olduğunu anımsatamaz mıydı?

Yurdun birçok yerinde buna benzer örneklerin olduğunu, Kozan’da geçmiş dönemlerde önce Kazım Özgan’ın başkan olması, ardından iki dönem sonra Musa Öztürk’ün tepki sonucu göreve getirilmesi böyle bir ‘gönül ittifakı’ olduğu unutturulmalı mıydı?

Gelişmeler iç acıtıcı…

***

Yeni İP’i nasıl bilirsiniz?

MHP’den kopan bir grubun bir araya gelerek oluşturduğu, genel seçime CHP’den gidip-gelen onbeşlerin hüllesiyle girebilen, ‘ittifakla’ milletvekili çıkarabilen, seçim sonrası ‘CHP ile ittifak yanlıştı’ diyen vekillerini meclise girdiren, başlarda CHP’nin güçlü olduğu bölgelerde ‘adaylık’ isteyen, belirli sayıda meclis üyesi-başkan yardımcı için pazarlık yapan, bir çok yerde ‘iktidarın’ duruşuna katkı veren, bir çok yerde CHP’nin toplum-hukuk-insan-özgürlükler-eğitim konularında ayrı duran siyasi oluşum…

Öyle bir alt-yapıdan’ geldiğini yadsıyan yok!

Ancak CHP’nin, ‘Yeni İP’in ipiyle’ seçime gitmesine de seçmenden ‘itiraz’ çok!

***

Ne olduğunu biliyorsunuz…

Birçoklarının duyduğu, kimilerinin tanık olduğu gelişmeler olmuştur!

Üstelik bu gelişmelerin de CHP seçmeninde nasıl bir ‘algı’ oluşturacağı hiç de düşünülme gereği duyulmamıştır!

Şunu duymuştum:

Yeni İP’in Adana’da şimdilik Büyükşehir ile Çukurova arasınsa pazarlıkları olduğu söyleniyor!

Kazanacak yerlerden belediye meclis üyesi, başkan yardımcılığı…

Buna CHP adaylarının nasıl baktığı, ne dediği, nasıl bir karar alınacağı konusu da örneğin Çukuırova’da karma-karışılık…

Geçtiğimiz günlerde meclis üyelerinin ‘ön seçimle’ belirleneceği söylenirken, tüm hazırlıklar yapılmasına karşın, genel merkezden gelen haber kafaları karıştırdığı gibi seçmeni de ‘neler oluyor’ dedirtti!

Öyle ya, gerçekten ‘neler oluyor’?

***

Daha başta demokrasinin ‘vazgeçilmezi’ sayılan seçimlerden söz ettim…

Ülkemizde ‘demokrasi’ konusunda CHP’nin ne denli duyarlı olması, bunu ne denli koruması, ne denli yaygınlaştırması gerekirken her yanından ufalayarak, seçmenin duruşunu yok sayarak, tepkisini görmezden gelmesi ‘seçmenin’ gözünden kaçmıyor!

‘CHP’nin Yeni İP’e sunduğu paket, ya da Yeni İP’in istedikleri’ biçiminde sorgulanan pazarlık konusu ‘gönül ittifakı’ olmadıkça, sonucun acı reçeteli olacağı da biliniyor!

Yeni İP’in ipiyle seçim hazırlığı içerisinde olan adaylar seçmenin karar vermesini zorlaştırıyor!

Dahası da önümüzdeki süreçte karşımıza çıkacak!

 

EKMEK BÜFELERİNDE EKMEK ELDE!

Poşetler neden yasaklandı?

‘Plastik ürünlerin sağlığa, çevreye zararlı olduğu’ gerekçesiyle deniyor.

Bir plastiğin suyun içerisinde onlarca yıl özelliğini koruduğu, toprak altında bir o denli yıl kaldığı, çevrenin kirlenmesine neden olduğu, canlı sağlığını bozduğu…

Doğrudur!

Çevrenin bozulmasına ağaçları keserek, HES’lere ödün vererek, doğal yapıyı yok ederek, ‘hangisi daha çok gelir sağlar’ anlayışını egemen kılarak ‘icraatlar’ içerisinde olunacak, sonra da belediye ekmek büfelerinden bile ‘naylon poşeti’ kaldırarak ‘temizlik’ yaptığı sanılacak!

Belediye Ekmek Büfesi…

Ekmek satıyor, başka bir şey değil! Temiz ortamda, temiz ellerle, temiz taşınma koşulları sağlanarak bu ‘işin’ yapılması gerekmez mi?

Büfelerden ekmeğini alanların kollarına dizerek taşıması ne denli ‘çevrecil’?

Poşetlerin kaldırılması yıllar öncesinden, bizden geri kalmış ülkelerde bile yasaklandığı biliniyor da, ekmeğin elde taşınmasının ‘gerekçesi’ nedir dendiğinde bulamıyorum.

Var mı açıklaması?

070119

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP