Katıksız, yalın; seçmenin istediği bu!

ABONE OL
9 Ocak 2019 19:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

CHP’nin Seyhan’da yaşadığını, tüm Adana’da ‘cumhur ittifakı’ yaşamıyor görünüyor!

Seyhan, Adana’nın en büyük ilçesi olduğunca, yurdumuzda birçok ilden kalabalık nüfusu bulunan bir kent olması nedeniyle ‘genel-yerel seçimlerin’ önemsediği bir yer.

Günler öncesinden CHP’nin aday adayları başvurularını yaptılar. Kulis çalışmalarını sürdürmekteler. Üstelik ‘alışılmışlık’ gereği zaman zaman Ankara yoluna da koyuldular!

Büyükşehir, Çukurova ile birlikte birkaç ilçenin daha adayları belirlenmesine karşın, sıra Seyhan’a gelince ‘ayak sürümeler’, bununla birlikte başvuruları bulunmayan isimler, kendilerini Adana’da ‘belirleyici’ gören milletvekili danışmanı, Büyükşehir Adayına ‘zarar’ verecek gelişmeler yaşanmaya başlandı!

Bu karmaşada, bu ortalığı sise boğmada ‘emeği’ olanlar durup biraz düşünmeliler…

Yurttaşın acısı büyük, Adana’nın sıkıntısı anlatmakla bitmiyor, esnaf, üretici, emekçi, çalışan katman, emekliler, asgari ücretliler pazardan ‘filelerini’ nasıl dolduracaklarını düşünürken, toplumun ‘ezilen’ katmanının sorunlarına çözüm yolları arayacak olan ‘muhalefet’ partisinin uğraşı ‘demokrasiden uzaklaşmak, hukuka aykırı’ davranış olmaz!

Seyhan’a, üstelik Büyükşehir Adayı Zeydan Karalar’a güç katacağına inanılan ‘başvurusunu’ yapmış, parti içerisinde ‘polemik’ konusu olmayacak, bölgenin her yerine rahatça ulaşabilen, ulaştığı seçmene söz dinletebilen, destek isteyebilecek isim ya da isimler var.

Genel seçim sürecinde buna benzer yaşanan olaylar nedeniyle, üstelik ‘ittifak’ denilen karmaşık birliktelikle bile yitirilen oyları hiç kimse unutmasın. Genel merkezin ‘tanımlanmaz’ tutumunun yinelenmesi ile Adana’da ‘çantada keklik’ denen yerlerin de ‘acılı’ sonlanacağı akıllardan çıkmasın!

Tüm bunlar yaşanırken ‘cumhur ittifakı’ nerede?

Hüseyin Sözlü seçim gezilerini sürdürüyor. Adana’nın ‘en büyük’ partisi ‘adaysızlığını’ benimsemiş gibi. Mini ‘çatlaklar’ onarılmış gibi! Tartışma yok! Sosyal medyada konuşulan ‘polemik’ konusu olan paylaşımlar yok! Ses yok!

CHP’nin ‘böyle’ olmasına gerek yok; konuşulsun, tartışılsın, söz önderleri düşüncelerini söylesin, olanları olduğu gibi izlesinler…

Ancak ortada olanları bilerek, görerek, nerede olduklarını kanıksayarak davransınlar.

Katıksız, yalın; seçmenin istediği bu!

 

 

KOZANLI ADAYLARININ KİM OLACAĞINI BİLMİYOR!

 

Aylar öncesinden bu güne dek, yerel seçim için isimleri geçen Aday adaylarının olduğunu biliyorum Kozan’da.

CHP’de Atalay Özer, MHP’de Nihat Atlı, AKP’de Hilmi Baysal, Yeni İP’de Arif Dağlı…

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ‘ideolojik’ karmaşa yaşanan seçim sisteminin getirdiği ‘ittifak’ birlikteliği ile siyasi partiler de, adayları da suskunluk içerisinde şimdi.

AKP-MHP ‘ittifakının’ adayı bir yanda…

CHP-Yeni İP ‘ittifakının’ adayı bir yanda…

Küçük oy oranları bulunan siyasi partiler bir yanda…

Şu ana dek belirlenen ‘tek’ aday MHP’den Nihat Atlı.

AKP kendi içinde ‘kaynıyor’ denilse bile, dışarıya bir şey yansıtmamayı şimdilik başarıyor!

Önceki Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın AKP’nin ‘tepkili’ oyları için ‘taban yoklaması’ yaptığı; bağımsız, Saadet Partisi, DSP, DP aday olabileceğinden söz ediliyor.

CHP’de, iki yıldır çalışmalar içerisinde bulunan Atalay Özer yerine, Yeni İP’in aday göstermesi, desteklenmesi istenmesine ‘tepki’ gösterecek olan CHP’li seçmenler için de ‘ismi yeni’ bir aday arayışı olduğu biliniyor.

DSP ya da DP’den aday olacak, CHP’de ‘ittifaka’ tepkisi olanları buluşturacak bir ‘yeni’ isim…

Şimdilik Yeni İP için Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün adı ilk başta…

Ancak bunun yanı sıra Öztürk yerine, CHP’nin bilinen isimlerinden Zafer Yiğenoğlu’nun da ismi geçiyor. Yiğenoğlu, ‘Yeni İP’in değil, ittifakın adayı olmayı düşünürüm’ dediği de biliyor…

İşin ‘yanlışı’, yerel seçim her şeyden önce ‘yerel anlayış’ çerçevesinde olması gerekse de, genel merkezlerden gelecek ‘sese’ bakıyor!

Herkesin birbirini tanımasında ‘zorluk’ yaşanmayan Kozan’da, Kozanlı adaylarının kim olacağını bilmiyor!

İki basamaklı sayılardan da ‘gün’ azaltan bugünün ‘acısı’ bu!

080119

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP