Gelecek, ‘emekle’ gülüşe dönüşür…

ABONE OL
1 Ocak 2019 13:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Televizyonda saçları şişirilmiş astrolog kadın yıl yeni yılda burçların getireceklerini-götüreceklerini yorumluyordu…

Oğlak’dan kova’ya, yay’dan yengeç’e, kova’ya değin burçların özelliklerini ‘öyle bir’ anlatıyordu ki; tüm ekonomistler, stratejistler, bilim insanları, politikacılar, komplo teoristler bu güne değin yaptıkları onlarca araştırmalarında-görüşmelerinde ‘nasıl’ bunları göremedikleri akıl durduracak bir durum…

‘Bu yıl burcumuzun sıkıntıları bitiyor, bu güne değin çektikleri acılar son buluyor, ancak bir sonraki burcumuzun önü bu denli aydınlık görülmese de aşk yaşamı yerli-yerinde…’

Konuşmacının gözleri aralanmış ‘ilgiyle’ dinleyen bakışları geliyor ekrana…

‘Sıkıntıları bitecek, dediniz de, aşk yaşamı için söz söylemediniz…’

‘Ha evet, yılın büyük bölümünde tutkuları alevlenecek, zaman zaman iletişim sorunları da yaşayacak olmaları sıkıntılarını etkilemeyecek. Mutlu bir yıl geçirecekler.’

***

Geçtiğimiz geceyi, kendi gücünce kutlayarak-eğlenerek, eş-dost bir araya gelerek, gülüşler vererek geçiren katmanın üzerine yürüyenler, eleştirenler, kınayanlar, ‘yapma’ diyenler ‘astrologların’ gelecek konusunda yaptıkları yorumlar konusunda ‘bir şeyler’ dememeye ant içmiş gibi!

Burada meteorolojinin günler öncesinden ‘hava durumunu’ açıklaması ‘buna’ benzetilmemeli…

Astrologların yaptıkları ‘şey’ meteorolojinin hava raporları gibi, üç-beş günlük süreçlerde uyduların da desteğiyle öğrendikleri doğa olayı değil; bireyin, doğduğu gün-ayın burcuna göre özellikler taşıdığı yolundan çıkarak, tüm aynı burçluların, aynı ‘geleceğe’ yaşayacaklar ‘umudu’ vererek toplumu apıştırıyorlar!

Bunun yanı sıra bir de ‘hükümetimizin bölgede sağladığı güç’ diyerek, bu ‘güçten’ dolayı ülkemizin ‘rahat olmayan’ bir geçireceği üzerine yorumlar yapması, ‘asıl’ gücün kaynağını da ortaya koyuyordu!

***

Gece düşünde gördüklerini, yürürken süpürgeye basmalarını, terliklerinin ters dönmesini, kapının açar deliğini ters yönde aramalarını, onüç rakamına takıntılarını yorumlama ‘hastalığı’ taşıyanların bolluğu, ‘o’ toplumun ‘biat’ etmesini de kolaylaştıracaktır!

Toplumun ‘yaşamak istediklerimin önünde engel olma’ diyebilmesi tüm iktidarların korkuları olduğu sürece, astrologlar bilimin önünde ‘hep’ varlığını korudukları gibi, ‘hep’ güçlü sayılacaktır.

***

Yeni yılın ilk günü…

Yaşadığımız toplumun ‘bireylerini’ nasıl bir gelecek beklediği konusunda ‘astrolog’ yorumlarına bağlı kalmadan, yıldızların-ayın konumunu ele almadan da düşüncelerimizi söyleyebiliriz!

Bunun astrolojiyle ilgisi yok; yaşanmışlıklarla bağlantısı var!

İkibinonsekiz yılınız basıldı, gelişmeler hangi yöndeydi, toplumsal yaşamınızdaki ilişkiler nasıldı, ekonomik zorluklarınız var mıydı?

Soruları artırmak, yenilerini eklemek olası…

İkibinondokuz yılında ‘tüm bunlar’ bitti-bitecek dediğimizde kafesteki papağanımız bile güler! Bu yaşama, çabaya, bilmeye, bilime, emeğe, akıla, var olamaya ters!

Örneğin geçen yılda belirlenmiş olan asgari ücretle yaşamınızı sürdüreceksiniz,

Örneğin dövizle sağlanmış olan kimi gereksinmenizi biraz daha küçülmüş göreceksiniz,

Örneğin yeni yılda, geçen yıldan kalan borçlarınız biraz daha büyüyecek,

Örneğin bölgede sular biraz daha gerilecek, biraz daha sıkıntılar yaşanacak, yurttaştan alınan vergiler buralardan kaçanlara harcanacak, bu ülkenin büyük bir katmanı ekonomik sorunlar yaşayacak, iktidara dokunan ‘ballı parmaklılar’ın yılı olacak!

***

Kimlikte bir nisan doğumluyum, sözmona burcum ‘koç’…

İkibinondokuz için ‘yaşamınız için yaptığınız planlarınızda, ailenizde, iş yaşamınızda, parasal konularda değişiklikler sizi bekliyor. Ayrıca şans gezegeniniz Jüpiter yaşam felsefenizde, planlarınızda olumlu etkiler yapabilir’ diyor.

Asıl doğum günümü ‘yeni yılın ilk günleri’, sözüm ona burcum ‘oğlak’…

Yorumu şöyle:

‘Bu yıl yaşamında yeni ereklere ulaşacaksın, olumlu gelişmeler yaşayacaksın, her hangi bir önemli durumla yüzleşeceksin. Şubat ayı boyunca daha yenilikçi düşünmek, sorunları akıllıca ele almak, mantıklı önlemler almak zorunda kalabilirsiniz…’

Bir başka ‘oğlak’ yorumu:

‘Yeni yıl kariyer alanında, işte olumlu enerji sizinle birlikte. Disiplin, örgütlenme benzeri eksikleriniz olmayacak. Çevrenizdeki insanlar size saygı duyacak, rol model gerecek…’

Artık ‘hangisine’ yakın olunacaksa…

***

Yeni yılın ilk günü…

Siz, size güvenin önce…

Siz, sizin güzelliklerinizin önünü açacak ‘tek’ emeksiniz…

Saçları şişirilmiş, iri gözlüklerinin arkasından ‘dağıttıkları akıllar’ değil, sizin yaşanmışlıklarınız belirleyecektir geleceğinizi…

Gelecek, ancak ‘emekle’ gülüşe dönüşür…

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP