AKP ile MHP bal gibi ortak!  

ABONE OL
27 Şubat 2018 18:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Adına ne derseniz deyin; ister ‘ittifak’, ister ‘koalisyon’…

Bal gibi AKP-MHP ortaklığı kuruldu!

Zamanında ‘o’ şunu demişti, ‘bu’ ona demişti polemiğine girmeye de gerek yok!

Bir yerlerden ip atmalar, ‘teröristlikle’ suçlamalar, ‘hırsızdan’ hesap sormalar, ‘ağzı salyalı’ söylemler, ‘despot’ bilmeler, karşılıklı ‘tehditler’ savurmalar…

Hepsi geçti-gitti! ‘Dünler’ unutmasa bile, tarih unutmasa bile, muhalefet unutmasa bile her iki parti ‘çoktan’ unuttu! AKP, yanına yeni bir ‘beraber yürüdük biz bu yollarda’ diyeceği birilerini buldu!

Bu ülkenin başka siyasi partisi, yasa yazıcısı, bilim adamı, akademisyeni yokmuşçasına; iki lider oturdu, aralarında anlaştı; karar verdi!

İşin içerisinde hukuku, adaleti arayan; aradığına karşılık bulan da yok!

Baksanıza öneride bulunan bazı maddelerin oluşturacağı ‘yıkımları’ dile getirenler, ‘milli irade’ ile eşleştirmeyenler, ‘haksızlık’ boyutunda ele alanlar ‘tu kaka’ oldular!

‘Büyük balık küçük balığı yutar’ diye bilinen bir söz vardır; burada da ‘güçlü’ olan, kararnamelerle yasa çıkarma erki elinde olan da bunları yapar!

Yapamaz mı?

İşte böyle; bal gibi yapar!

***

Yeni ‘ittifak’ sistemi; yüzde birlik, üçlük, beşlik partilerin bir araya gelerek birleşmelerine olanak verecek…

AKP, CHP dışında tüm partilerin ‘baraj’ soru olduğundan söz ediliyor.

MHP, AKP ile ‘ittifak’ yaparak, ‘barajın’ altında kalma sorunun çözmüş durumda; çünkü alacağınız oy ne olursa olsun, eğer ortağınız barajı aşmışsa ‘sizde’ aşmış sayılacaksınız!

İYİ Parti ‘baraj’ sıkıntısının olmadığını söylerken; HDP’de aynı şeyleri söylemekten uzak durmuyor!

Her ne denli ‘baraj’ sorunları olmamış olsa da, yapılan araştırmaların ‘ittifaka’ göre ‘iki partinin geçen seçimde almış olduğu oyların bugüne yansımasında AKP on, MHP üç milletvekili daha çok çıkarır’ açıklaması, ‘ittifakın’ dışında kalan tüm partileri düşündürmeli…

Düşündürmeli de…

‘İttifak’ dışı partiler, AKP-MHP birlikteliğinin ‘adil ‘ olmadığı, bu birlikteliğin ‘ikinci tur’ öncesinde yapılması gerektiği üzerinde birleşmiş olsalar da; bu ‘ittifaktan’ geri dönüş olmaz!

Belki, ‘maddelerin’ bazılarında ‘küçük’ rötuşlar yapılabilir, ancak önerinin özü korunarak ‘ittifak’ yapısını güçlendirecek ‘satırların’ kaldırılacağı, ya da iyileştirileceği düşünülmemeli!

Bugüne dek ‘hep’ böyle oldu çünkü…

***

Şu soru belirginleşiyor:

Muhalefette ‘ittifak’ olur mu?

İlki şu:

AKP ile MHP ‘ittifak’ öncesinden bu yana, CHP oralarda olmasa bile ‘oralılaştıran’ söylemlerini ellerinde bulunan medyanın gücüyle ‘yamada’ oldukça başarılılar! Daha şurada, parmakla gösterilecek yıl önce serdikleri kırmızı halılar, ‘sayın’ saygınlığını vermeler, kapıdan uğurlamalar düşünen, soran, sorgulayan herkesin belleğinde olmasına karşın; tüm bunları silebiliyorlar, beyinleri formatlayabiliyorlar, yaptıkları ‘tüm’ yanlışlarla ‘bir başka’ yeri suçlayabiliyorlar!

CHP’yi; HDP’ye gitmeye, onlarla görüşmeye, anlaşmaya zorlayan demeçlerin sayısını yazmak zor!

Aslında ‘zorlama’ demek ne denli kirli, ne denli ‘milli iradeyi’ bir yana bırakma eylemi…

Bu ülkenin kurulmuş bir siyasi partisi, üstelik iktidarın ‘yine’ elin parmaklarıyla gösterilebilecek yıl önce içi bir türlü açılmayan-gizlenen ‘çözüm süreci’ günlerinde ‘kapalı kapılarda’ sayısı bilinmeyen buluşmalar yaptığı bir siyasi kurum…

Bugün ‘iktidarla’ arasında olan ‘uyuşmazlık’ nedeniyle, başka siyasi partilerle de ‘birlikte’ olması, görülmesi, gözlenmesi ‘tu kaka’…

İkincisi:

CHP, HDP’nin kapısına gitmesine, ya da bir başka yerde görüşmelerinde ‘küçük’ iletişimler sağlamalarında değil; bir soru üzerine ‘neden olmasın’ demeleri bile hem AKP’nin, hem de MHP’nin gittikleri her yerde ‘hedef tahtası’ olmasına yetecek!

AKP her tür suçlamaları yaparken, MHP’de soluk almaksızın verdiği yanıtlara karşın; bugün yaptıkları ‘ittifak’ nane-limon şerbeti kadar temiz-pak; yine AKP’nin uzun süre birlikte olup çeşitli ‘ortak’ düşüncelerde bulunduğu HDP ile birilerinin görüşmesi-anlaşması ‘tu kaka’…

AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar şunları söylemiş:

‘Bu şeffaflığa, berraklığa dayanan milli bir ittifaktır. Kirli ittifakın üreticisi CHP’nin kendisidir. Kirli ittifak diyenler, aynaya baktıklarında kendilerini çok daha met göreceklerdir’.

Buradaki ‘aynaya baktıklarında kendilerini çok daha met göreceklerdir’ tümcesi de bunun kanıtı!

Çok partili seçimlerden bu yana ‘iktidar’ olamamış, buna karşın ülkenin ‘kötü gidişinden’ dolayı ‘hep’ suçlanmış bir siyasi parti CHP; nasıl bir yazgıysa bu!

Her şey bir yana ‘bu halk’ için ‘kirlilik’ bu!

***

Bu hangi projenin, ya da komplo teorinin ürünü ‘bir gün mutlaka’ ortaya çıkacak da…

Bugün için adına ne derseniz deyin; ister ‘ittifak’, ister ‘koalisyon’…

AKP ile MHP bal gibi ortak!

260218

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP