Ayla Karadeniz

Ayla Karadeniz

ABONE OL
24 Ekim 2024 11:44
Ayla Karadeniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özgür KARASAR

Soyadına bakmayın , Karadenizli değil, tam bir Egeli, Egenin cesur kızı olarak dünyaya geldi. Has be has İzmirli. Benim hayatıma dokunmadan çok önce kim bilir kimlerin hayatına dokundu defalarca . Öğretmenlik hayatı emekli olsa dahi hiç bitmedi.

Manisa kız ilköğretim okulunda okudu, sonra her Manisalı gibi oda daha iyi bir eğitim için İzmir’i tercih etti.  Buca Egitim enstitüsünde eğitmenlik hayatına yön verdi. Değerli eşi Hakkı Karadeniz’de Ayla abla gibi öğretmen. Kim bilir nerde, hangi görev aşkı esnasında bir birlerini görüpte aşık oldu bizim Sivaslı adam, Egeli ince belli ufak tefek, narin ama dev yürekli Ayla’ya. Onların aşkları eğitim ile başlayıp siyasal örgütlü aşkla devam etti. Atatürk’e olan borçları emeklilik dönemlerinde bile bitmemişti.  Yardım kuruluşları ile bir çok öğrenci için çalışmaya devam ettiler. Ve tabi ki CHP içinde…

Benimde CHP örgütünde tanıdığım günden beri öğretmenim.

Etik değerleri, inandığı insanlara verdiği destek hiç bir zaman unutulamaz. Ben il kadın kolları yönetimindeyken onun il yöneticisi olduğu ve her eylemde, her toplumsal sorunda onu en önde gördüğümü söylemem tartışmasız herkes tarafından onaylanır. Yıllar geçiyor ancak Ayla abla hiç of ,hiç uf demiyor,  kimler kimler neler oldu ancak o hep beklentisiz, her yerde ve her eylemde yerini aldı. Tam bir Cumhuriyet kadınıydı.  Birisi örgütte aday mı olacak. Onun desteğini almadan olamaz, çünkü örgütün hafızası, kim nerede, nasıl güçlü o bilir.  Tüm mahalleleri ,tüm sokakları o bilir.

Hangi evde yemek pişiyor, pişmiyor, hangi evde tencere kaynamıyor, hangi sokakta hangi sorun var, Ayla abla bilir. Hangi seçim olsa elinde broşür Ayla abla sokakta, pazarda, evlerde çalışma yapar.

İlerleyen yaşına rağmen Ayla abla Cumhuriyet savunuculuğundan bir tek geri adım atmamıştır. Bir yerlere aday olup, gösterilmeyenler gibi küsüp kenara çekilmemiştir. Çocuklarım işe güce girsin diye bir çıkar beklentisi ile adaylık peşinde koşmamıştır. Siyasetin gücünden beslenip, kendisi için bir beklenti içinde de olmamıştır.

Çünkü o bir Cumhuriyet öğretmeni ve o İzmirli devrimci bir kadındır. Atatürk’e bir sözü vardı ve tek derdi o sözünü tutabilmekti. Yeni nesillere örnek olmak ve o nesilleri yetiştirmekti. Tıpkı bendeki dokunuşu gibi.

Ayla abla benim bu ülkede tüm ümitlerimin bittiği yerde ümitlerimi büyüten öğretmendir. Ayla abla örgütlü topluma inanmış, etik ve ahlaki değerlerini kaybetmiş topluma yaşamı ile örnek bir kadın olmayı başarmıştır.

Onun beklentisiz çalışmaları,  onun karşılıksız verdiği emeklerinin hiç ödüllendirilmemesi CHP İzmir örgütü adına üzücüdür. Koltuklarda oturan herkesin Ayla abla gibi bir çok gönüllü kadına, yaz ,kış demeden sokaklarda yaptıkları çalışmalara bir borcu yok mu?

Karabağlar meclis üyesi olanların , Karabağlar Belediye Başkanı olanların, İzmir il başkanı olanların, İzmir milletvekili olanların ,seçimde Ayla abladan destek isteyenlerin akıllarına neden gelmez  en azından onu meclis üyesi yazarak onurlandırmak. Kaldı ki benim gönlümde  İzmir’in milletvekilidir o.

Yoksulların ,işsizlerin, okula giden öğrencilerin yardımına koşan Ayla ablamız o bizim. Çok değerli hayat arkadaşı, kendisi gibi eğitimci Hakkı abimizle beraber, torunlarını seviyorlar ve onları büyütüyorlar ancak konforlu bir hayat yaşama şansları varken, her seçimde hiç düşünmeden her şeyi bırakıp ellerinde bayrakları ile CHP’nin bayrağını yere düşürmeden çalışıyorlar .

20 yıl dile kolay , tanırım ,bilirim… Bizim dönem kadınları her zaman saygıyı ve sevgiyi bilir. Ekip arkadaşlarım her zaman Ayla abladan habersiz ,onsuz bir iş yapmazlar bilirim. Çünkü onun sevgi dili bizi çok güzel bir aile yaptı.

Bu kent , bu ülke Ayla ablalara çok borçlu. Bu sokaklar, bu yollar, Ayla abladan çok borçlu,  bu belediye başkanları,  bu milletvekilleri Ayla ablalara çok borçlu.

Sevgili Ayla Karadeniz , canım öğretmenim,  ülkemizin karanlık günlerinde yazdığım bu yazı, bana karanlık günleri aydınlatmak için senin umudunu içimde yeniden canlandırdı. Ellerinden öperim, tebeşir kokan ellerini, sonra broşür kokan ellerini, sonra bayrak taşıyan ellerini, ellerini öperim.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP