Özgür Özel’den YSK’nın Hatay kararına tepki…

Özgür Özel’den YSK’nın Hatay kararına tepki…

ABONE OL
18 Nisan 2024 12:13
Özgür Özel’den YSK’nın Hatay kararına tepki…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), siyasi partilerin 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlere ilişkin yaptığı itiraz başvurularını görüşmeyi sürdürdü.

Bu kapsamda kurul, CHP’nin Hatay ve İskenderun’da, İYİP’nin Ordu’daki yerel seçimin iptal edilerek yenilenmesi için “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle yaptığı itiraz başvurularını kabul etmedi. Kurul ayrıca AKP’nin Ardahan’da seçimin iptal edilerek yenilenmesi için yaptığı olağanüstü itirazla ilgili de ret kararı verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Strazburg’da, CHP’nin Hatay ve İskenderun için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptığı olağanüstü başvurunun reddedilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Özel, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Siyasi talimat bu sefer öyle gizli kapaklı verilmemiştir. Erdoğan tarafından daha YSK toplantısı başlamadan önce şu ifade kullanıldı: ‘YSK Hatay konusunda son noktayı koydu.’ Toplanmadılar ki nereden biliyorsun son noktayı koyduğunu? Bu ifade zaten açıkça talimattır, verdiğin talimatın itirafıdır. Erdoğan hem delilleri karartmak hem yüksek yargı organlarına talimat vermek suretiyle şunu yapmıştır. Zaten grup toplantısını bir bütün olarak da değerlendirdiğinde ilk gece söylediklerinin aksine, seçimlerden gerekli mesajı almadığı anlaşılmaktadır. Seçmenin mektubunu okumadığı anlaşılmaktadır. Hukuksuzluğa devam mı edeceksin? Et bakalım. Haksızlığa devam mı edeceksin? Et bakalım. Şimdi sarı kart gördün, ilk seçimde kırmızı kartı görürsün. Şimdi kulağını çekti seçmen, ilk seçimde o kulağını koparır senin. Bu yaptığınız iş, seçmenin verdiği mesajı algılamamaktır. Bu yaptığınız iş, yargıyı kullanarak darbe yapmaktır, halk iradesini tanımamaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP