Hatay’da “apar topar” mazbata kaosu 

Hatay’da “apar topar” mazbata kaosu 

ABONE OL
8 Nisan 2024 19:57
Hatay’da “apar topar” mazbata kaosu 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, beraberindeki heyetle dün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gelerek, Hatay seçimlerine ilişkin olağan ve olağanüstü itirazlarını iletti.

“Hatay’da itiraz süreçleri devam ederken mazbatanın AKP’nin adayı Mehmet Öntürk’e verilmemesi” yönünde önceki gün başvuru yapan CHP, mazbatanın verilmesinin ardından bu kez de seçim sonuçlarına itiraz etti.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Hatay seçimlerine ilişkin olağan ve olağanüstü başvurularını gerçekleştirdiklerini, belirledikleri usulsüzlüklere ilişkin 80 sayfalık bir dilekçe sunduklarını dile getirdi.

Çiftçi, “Hatay’da talebimiz, bütün oyların sayılması, mümkün olmadığı takdirde geçersiz oyların sayılması olup, 3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. Biz bu 3 bin ölü seçmenin nasıl oy kullandığının tespitini ve seçimin iptalini talep ediyoruz. Yine bizim tespit edebildiğimiz yirmi sandıkta sandık kurulu başkanları polis ve zabıta memurlarından oluşmaktadır. Yani kanunun aksine bir sandık kurulu oluşumu söz konusudur. Hatay’da olağanüstü bir şekilde seçimin iptalini talep ediyoruz” diye konuştu.

YSK’nin, Hatay İl Seçim Kurulu’na, “Bir mazbata işlemi yapmayın” diye yazı gönderdiğini iddia eden Gökçen, “Apar topar bir mazbata törenin yapıldığını görmüş olduk. Başvurularımızı yaptık, yarın gündeme alınmasını bekliyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP