Süper Kupa finali yarım kaldı

Süper Kupa finali yarım kaldı

ABONE OL
8 Nisan 2024 19:52
Süper Kupa finali yarım kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’yi karşı karşıya getiren müsabakanın ilk dakikalarında, maça 19 yaş altı takımıyla çıkan sarı lacivertli takım sahadan çekildi.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, maçın ilk dakikasında Mauro Icardi Galatasaray’ı öne geçiren golü attı. Ardından Fenerbahçe santra yapmadı ve hakem Volkan Bayarslan maçı tatil etti.

Maçın sonucuyla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verecek. Galatasaray, sosyal medya hesaplarında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında iki kupalı şampiyon, #Cumhuriyetin100üGalatasaray” paylaşımını yaptı.

Sarı kırmızılı takım, maçın tatil edilmesinin ardından çift kale antrenman maçı yaptı. Şanlıurfa’daki maçın akıbetiyle ilgili uzun süredir tartışmalar yaşanıyordu.

Hafta içinde oynayacağı UEFA Konferans Ligi müsabakası nedeniyle 2023 Süper Kupa finalinin ileri bir tarihe ertelenmesini talep eden Fenerbahçe, bu isteğini reddeden TFF’yi protesto etmek amacıyla sahaya U19 takımıyla çıktı. Fenerbahçe’nin maçın yabancı bir hakem tarafından yönetilmesi talebi de TFF tarafından kabul görmedi.

TFF, seçimli genel kurula gidiyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maç öncesinde yaptığı açıklamada, “Bu garip, şaibeli sürecin kazananı da bellidir. Bizim bugünkü isyanımız, Süper Kupa’daki duruşumuzun sadece maçın tarihiyle ya da son deplasman maçında yaşananlarla ilgili alakalı değil” dedi.

Trabzonspor deplasmanında taraftarların sahaya inerek futbolculara saldırdığı olayları hatırlatan Ali Koç, o maçta gerekli güvenlik önlemlerinin alınamadığını, devlet yetkililerinden kendilerine bunun sebeplerini açıklamalarını istedi.

Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün bunların, bütün bu kötülüklerin, anormalliklerin bir kulübün başına gelmesi olayların sıradanlaştırılması artık Fenerbahçe Spor Kulübü’nü isyan edecek noktaya getirmiştir. İsyanımızın ilk adımını bugün istemeyerek, arzu etmeyerek, bu değerli şehrimiz Şanlıurfa’da atmak zorundayız.”

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 18 Temmuz’daki mali genel kurulu, seçimli genel kurul olarak yapma kararı aldıklarını açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP