Siyasetçilerin “süper kupa” tepkileri…

Siyasetçilerin “süper kupa” tepkileri…

ABONE OL
30 Aralık 2023 11:45
Siyasetçilerin “süper kupa” tepkileri…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un “Ne demek Atatürk yok? Atatürk yoksa Türkiye yok, biz de yokuz, maç da yok” sözlerinin damga vurduğu Süper Kupa’nın Riyad’da iptal edilen karşılaşması sonrasında politikacılardan da destek iletileri geldi.

Sosyal medya platformu X’de yer alan paylaşımlardan da anlaşılacağı gibi, isimler arasında iktidara yakın olanların olmaması hiç şaşırtmadı.

İşte bazıları:

Özgür Özel: “Suudi Arabistan’daki Süper Kupa maçına kulüplerimizin Atatürk tişörtüyle çıkmasına Suudi Arabistan yetkilileri izin vermiyor! Kulüplerimizin maça çıkmama kararını destekliyoruz. Türkiye’ye bu utancı yaşatanları da unutmayacağız.”

Ekrem İmamoğlu: “Cumhuriyetimizin 100. yılında Fenerbahçe ve Galatasaray’ı Riyad’taki Süper Kupa maçında göstermiş oldukları Mustafa Kemal Atatürk hassasiyetleri nedeniyle tebrik ediyorum. Bizim rengimiz Kırmızı Beyaz Kırmızı çizgimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

Soner Çetin: “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Bayrağımız ve İstiklal Marşımız kırmızı çizgimizdir, müzakereler sonucunda izin alınacak konular değildir. Tüm yetkilileri bu konuda ülkemizin onurunu koruyacak şekilde davranmaya davet ediyorum. Güzide kulüplerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da bu farkındalıkla davranacağına yürekten inanıyorum.

Yılmaz Büyükerşen: “Gazi Mustafa Kemal #Atatürk, Türk Bayrağı ve İstiklal Marşı milletimizin kırmızı çizgisidir!  Bu maç, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır şekilde Ankara’da oynanmalı ve öncesinde farklı renklere gönül vermiş yüzbinler Ata’mızın huzurunda buluşmalıdır. Bu akşam tüm dünyaya karşı bu duruşu gösteren tüm yurttaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum!”

Ümit Özdağ:TÜRK takımları maç yapmadan geri dönüyor. Suudi parası Fenerbahçe ve Galatasaray’ı satın almaya yetmedi. Teşekkürler sevgili Fenerbahçe ve Galatasaray. Şimdi daha da büyüdünüz. @zaferpartisi  @Fenerbahce @GalatasaraySK

Mansur Yavaş: “Yolundan dönmek yok! Tebrikler @GalatasaraySK @Fenerbahce Süper Kupa finali, Cumhuriyetimizin 100. yılında Milli Mücadele’nin karargahı Ankara’ya yakışır.”

Faik Öztrak: ““Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkan Fenerbahçe ve Galatasaray’ı kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti, Büyük Önderimiz Atatürk’ün izinden ayrılmayan, onun sözlerini yere düşürmeyen, Atasına sahip çıkan evlatları oldukça ilelebet payidar kalacaktır.”

Fikri Sağlar: “Hiç kimse ve hiçbir talimat Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten üstün değildir. Atamıza ve Türkiye Cumhuriyeti’ne bu saygısızlığı yapan Suudi Arabistan’ı kınıyorum. Cumhuriyetin 100. yılında iki güzide takımımız Galatasaray ve Fenerbahçe’yi bedevi çöllerine gönderenler utanmalıdır.”

Erkan Baş: “Cumhuriyetin 100. yılında ülkemizde düzenlenmesi gereken #SüperKupa Finali’nin en başta Suudi Arabistan’a alınması başlı başına bir skandaldır. Şimdi görüyoruz ki AKP iktidarının sorumsuzluğu, Suudi Arabistan yetkililerini hadsizleştirmiş! Sporcuların bu koşullarda maça çıkmama kararını destekliyorum. El açtıkları Suudi patronlara şirin gözükmek için ülkemizi rezil eden AKP ve TFF yöneticileri cok istiyorlarsa takım kurup o stadda kendileri maç yapsınlar!

Beceriksiz AKP ve TFF yetkililerinden belli ki umut yok. Fenerbahçeli ve Galatasaraylı yöneticilerle bir araya gelinsin, #SüperKupa Finali ülkemizin bir diğer değerli kulübü Beşiktaş’ın sahasında oynansın, maça iki takım da Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünün yazdığı pankartlarla çıksın. Hep birlikte sporcularımızı, dostluğu, barışı alkışlayalım!”

Barış Atay: “Dönüş kararı için tebrikler  #GSvFB Para için maçı oraya alan, yapılan bu kepazelik karşısında sesini çıkaramayanlar ise çok seviyorlarsa S. Arabistan’a yerleşip dönmeyebilirler de. Çok da güzel olur böylesi @TFF_Org 22 yıldır cumhuriyetin bütün kazanımlarına saldırıp, hakaret edip küçük görenler; Suudileri kızdırmamak için stada, Atatürk baskılı forma, pankart sokamıyor daha. Dev aynasının karşısında durup kendini öyle sanmakla büyük olunmuyor işte.”

Muhittin Böcek: “Suudi Arabistan’daki Süper Kupa maçı öncesi yaşanan olaylar karşısında dik bir duruş sergileyen Fenerbahçe ve Galatasaray camialarını tebrik ediyorum. Söz konusu Mustafa Kemal Atatürk ve milli değerlerimiz olduğunda hepimizin rengi kırmızı-beyazdır.  Cumhuriyetimizin 100. Yılı’na yakışan; bu maçın kendi topraklarımızda, hak ettiği şekilde oynanmasıdır.

Ülkemizin iki güzide kulübü Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa finali, Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir” dediği güzel Antalya’mızda oynansın. Tüm şehri Atatürk’ün fotoğrafları ve Türk bayrakları ile donatalım.”

Engin Özkoç: “Kurucu Önderimiz #MustafaKemalAtatürk’e sahip çıkamayan, kulüpler ve taraftarlar istememesine rağmen son ana kadar maçı oynatmak için ısrar eden TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi istifa etmelidir!”

Cemal Enginyurt: “Yaşa varol Galatasaray, ya şa varol Fenerbahçe. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”

Tunç Soyer: “Özgürlüğümüzün ve Cumhuriyetimizin bir yüzyılını nasıl yaşadıysak, gelecek yüzyıllarını da aynı yaşayacağız! Cumhuriyetimize, önderimiz Atatürk’e ve milli marşımıza karşı yapılan bu saygısızlık kabul edilemez. Gerekeni yapacağınızdan şüphemiz yok, arkanızdayız. @GalatasaraySK @Fenerbahce”

Ali Mahir Başarır: “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan Süper Kupa maçının Türkiye Cumhuriyeti topraklarında oynanmasını istedik! Kupa Arabistan’da değil, Türkiye’de kalksın, hepimiz alkışlayalım dedik, dinlemediniz! Bugün yaşadığımız bu kabul edilemez krizin sebebi sizsiniz!

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP