TFF 2 ve 3. Ligde küme düşen takımlar TFF ile görüştükten sonra imzalarının geri çektiler
  • OLAY NET
  • Yerel Haber
  • Adana
  • TFF 2 ve 3. Ligde küme düşen takımlar TFF ile görüştükten sonra imzalarının geri çektiler

TFF 2 ve 3. Ligde küme düşen takımlar TFF ile görüştükten sonra imzalarının geri çektiler

ABONE OL
8 Mayıs 2024 19:15
TFF 2 ve 3. Ligde küme düşen takımlar TFF ile görüştükten sonra imzalarının geri çektiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Ömer Alpdoğan– Kulüplerin yönertim seçimlerinin erkene alınması için başlattığı imza kampanyasından sonra telaşa kapılan Türkiye Futbol Federasyonu’nun, seçimlerin 18 Temmuz’da yapılması için alt liglerde küme düşen takımlara baskı yaptığı ve vaatlerde bulunduğu ileri sürülüyor.

TFF Başkanı Mehmet Büyükelçi, TFF seçimlerinin 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacağını açıklamasının ardından Süper Lig, 1.lig, 2 ve 3.lig Kulüpler Birliği yönetimleri seçimlerin çok daha erken yapılmasına yönelik izalabar toplayarak seçimlerin erken yapılması konusunda büyük aşama kaydetmişti.

Bunu üzerine, seçimin erkene alınmasının istemeyen TFF, 2. ve 3. Ligde küme düşen takımların başka, yönetici ve delegeleriyle görüşmeler yaptı. TFF ile yapılan görüşmelerden sonra kongrenin TFF’nin belirlediği 18 Temmuz’da yapılmasını sağlamak için 13 kulüp noter kanalıyla imzaları geri çektiler. Böylelikle seçimler TFF’nin belirlediği 18 Temmuz’da yapılması kesinleşti.

Küme düşmesi kesinleşen takımların imzalarını TFF ile yapılan görüşmelerden sonra çekmeleri ve TFF’yi rahatlatmaları sonrasında, spor kamuoyunda “Neyin karşığı imzalar geri çekildi? TFF, küme düşen kulüplere ne söz verdi? Bu sözler arasında küme düşmenin kaldırılması var mı?” sorularının sorulmasına neden oldu.

Küme düşen 2 ve 3. lig takımların bir çoğunun imzaları geri çekmesinin ardından kongrenin belirlenen süreçte yapılmasının önünü açmalarının ardından bu kez TFF’ye küme düşmenin kaldırılması yönünde baskı yapmaya başladı. Bu baskılar sonunda TFF’nin imzalarının çektirdiği takımlaraın talebi karşısında nasıl bir karar alacağı merak konusu oluyor..

Bilindiği gibi Ankaraspor-Nazilli Belediyespor’un şut bile çekmeden 0-0 berabere kaldığı maç, spor kamuoyunda şaibeli maç olarak nitelendirilmişdi. Küme düşen Zonguldak Kömürspor’un başvurusu üzerine TFF’ye Ankaraspor – Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Ülke gündeminde olan maç daha sonra Etik Kurulu’na sevk edilmişti. Ankaraspor, play off maçı oynarken, Zonguldak Kömürspor merakla Etik Kurulu’ndan gelecek haberi bekliyor.

Küme düşen takımlar ise şu şekilde:

TFF 2. Lig Beyaz Grupta Zonguldak Kömürspor, Kırşehirspor, Bursaspor,  Adıyamanspor.

TFF 2.Lig Kırmızı Gup’ta Etimesgut Belediyespor, Düzcespor,  Denizlispor, Uşakspor olurken, bu 8 takımdan 7’si ise il takımı.

TFF 3. Ligde  Gümüşhanespor, Malatya Erguvanspor, Tarsus İdmanyurdu, Hacettepe Eynesil Belediyespor, Sapancaspor, Darıca Gençlerbirliği, Akhisarspor Sivas Dört Eylül Belediyespor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP