“81 ilimizde tek bir iktidar var…”

“81 ilimizde tek bir iktidar var…”

ABONE OL
18 Nisan 2024 12:34
“81 ilimizde tek bir iktidar var…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimi sonrası ilk grup toplantısında “değişim” mesajı verdi ve özeleştiri yapacaklarını belirtti.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre Erdoğan “Milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

AKP, 31 Mart yerel seçimlerinde ciddi bir oy kaybı yaşadı, birçok kentte belediyeleri CHP’ye verdi. Yarışı ikinci sırada tamamlayan AKP, 22 yıllık iktidarında ilk kez seçim yenilgisi aldı. Partinin oyları 2019 yerel seçimindeki yüzde 44,33’ten yüzde 35,48’e düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında, yapılan yerel seçim olduğunun altını çizen mesajları dikkat çekti. Erdoğan CHP’nin birçok önemli yerde yönetimi kazanması sonrası “yerel iktidar-merkezi iktidar” ayrımı yapılmaya çalışıldığını savundu ve “bu söylemler hayaldir” sözlerini kullandı.

Erdoğan, “81 ilimizde tek bir iktidar vardır, o da 14-28 Mayıs seçimleriyle milletin ülkeyi yönetme vazifesi verdiği Cumhurbaşkanı ve kabinesidir” dedi.

AKP’nin yaşadığı oy kaybına karşın Cumhur İttifakı olarak 31 Mart’ın galibi olduklarını savunan Cumhurbaşkanı “Seçimler yüzde 40,5 oy oranıyla Cumhur İttifakı’nın üstünlüğüyle sonuçlanmıştır. 1400 belediyenin yüzde 54,3’ü Cumhur İttifakı’nca yönetilecektir” dedi. “Milletin sandıkta verdiği mesajları doğru okumalıyız” diyen Erdoğan seçim sonuçlarında katılımın düşük olmasının rol oynadığını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP