Polatlı temiz içme suyuna kavuştu

Polatlı temiz içme suyuna kavuştu

ABONE OL
20 Mart 2024 15:42
Polatlı temiz içme suyuna kavuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara/ Olaynet– Anakent Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve geldiği gün sözünü verdiği Polatlı’yı kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşturacak 100 kilometrelik “İvedik-Polatlı İçme Suyu Hattı” projesi tamamlandı.

Polatlı’nın 30 yılık temiz su hasretini sona erdiren “İvedik-Polatlı İçme Suyu Hattı”, Polatlı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Anakent Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın katılımıyla gerçekleşen açılışa Polatlılı halk yoğun ilgi gösterdi.

Yavaş, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Buraya benim en çılgın projemin açılışı için geldik” diyerek başladığı konuşmasında “Buraya, yarım asırlık bir hasreti vuslata erdirmeye geldik. Polatlı halkının on yıllarca çile çektiği sorununu bitirmeye geldik” ifadelerini kullandı. 

Henüz göreve başlamadan önce 2019 yılı seçim kampanyasında Polatlı’ya Gerede projesinden temiz su getireceğine dair söz verdiğini dile getiren Yavaş, “İşte şimdi bu sözü tutma zamanı geldi” diyerek şunları söyledi: 

“Yapamayacağımızı düşündüler. Baktılar ki, ortaya büyük bir irade koyduk, Belediye Meclisi’nde çeşitli engellemeler yaptılar. Baktılar ki sizler tepki gösteriyorsunuz, DSİ’nin gündeminde olmayan projelerle kafa karıştırmaya çalıştılar. Hani ‘Engelleme yok’ diyorlar ya, eğer Polatlı suyunun kredisini Belediye Meclisi’nde bekletmeselerdi, Polatlı halkı temiz suya 9 ay önce kavuşmuş olacaktı, şu anda kana kana zaten bu suyu içiyor olacaktı. Eğer siyasi yaşamlarını değil, halkı düşünselerdi, Belediyemiz de daha uygun bir kredi bulmuş, kamu zararına uğramamış olacaktı. Bu para, Mansur Yavaş’ın babasının parası mıydı? Sizin paranızdı, halkın parasıydı. Halkın parasının siyaset uğruna çarçur edilmesine göz yumdular.

Yüzükbaşı hattı suyu, bu yeni suyla bugünden itibaren paçal yapılarak verilmeye başlanıyor. Günden güne paçal oranı yeni su ile azalacak ve inşallah, kent merkezi tarafında kalan 1,5 kilometrelik boru hattının tamamlanmasıyla aybaşından itibaren Polatlı suyunun yüzde 100’ü İvedik suyundan, Çamlıdere Barajı’ndan gelmiş olacak.

4 günde bu hattın dolması zaten mühendislik açısından mümkün değil. Bunu bilmeyecek kadar konudan uzaklar ama iftira meslekleri olduğu için kul hakkına girmekte sorun görmüyorlar

Ne yaptılar geçtiğimiz beş yılda? Bizden önceki beş yılda ne yaptılar? Onların önceliği çöp projelere para yatırmak. Halkı susuz kalmış, kanalizasyonu açıkta kalmış umurlarında değil.

Halka pahalı su satıp, pahalı bilet satıp oradan aldıkları paraları çöp projeye yatırırken Polatlı halkı su çilesi çekiyordu. Siz kavşaklara dinozor heykelleri dikip atıl havuzlar yaparken, Polatlı halkı sizden bu projeyi istiyordu. 30 yıldır aklınız neredeydi? Biz daha gelmeden önce söz verdik, geldik ve sözümüzü tutuyoruz. Hem de size rağmen tutuyoruz. Tüm engellemelerinize rağmen tutuyoruz. Şimdi rahatsız olmaya hakkınız yok. Teşekkür etmeniz gerekiyor. O boruları biz döşedik nereden döşendi o borular? Polatlı’nın güzel evlatları artık bu projeyi gelecekte de hep bizimle anacak. Bana bu dönemde yaptığın en büyük proje ne derlerse Polatlı’ya su götürmek diyeceğim. İşte bizim farkımız budur, gerçek belediyecilik budur.

Kimileri var atıl havuzlara, fıskiyelere, çöp projelere para harcar, halkın ihtiyaçlarını görmez, hayali projeler peşinde koşar. Kimileri de çıkar, tüm engellemelere rağmen yolları kilometrelerce yara yara Polatlı’ya temiz suyu getirir ve halkına bu suyu kana kana içirir. İşte, bizim farkımız budur. Gerçek belediyecilik budur.

Bu mudur belediyecilik? Ankara halkı beni hizmet etsin diye seçti. Artık bu saatten sonra görünen o ki rekor bir oyla geliyoruz. Mecliste yaptıkları bu engellemelerin cezasını sandıkta çekiyorlar. Televizyonlardaki bütün yorumcular Ankara’da seçimin bittiğinden, seçim yarışı olmadığından bahsediyor.  Bize doya doya hizmet etmek düşüyor. Ve inşallah bunu Mürsel Başkanımla birlikte başaracağız.

Öyle bir belediyecilik yaptık ki darda kalan herkesin yanındaydık” diyen Yavaş, “Onlar ne yaptılar? Proje adı altında bolca beton diktiler her yere. Eğer şurada bir kavşak eksikse bu tarafta da aç insanlar varsa bırak o kavşak 2 sene sonra olsun önce oradaki aç insanı doyur. Belediyecilik anlayışımız o kadar farklı ki.” 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP