Erdal Beşikçioğlu mührü aldı…

Erdal Beşikçioğlu mührü aldı…

ABONE OL
4 Nisan 2024 14:24
Erdal Beşikçioğlu mührü aldı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara- CHP’nin adayı, oyuncu Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut’ta tam 203 bin oy alarak yüzde 56.62 ile başkan seçildi. Cumhur İttifakı adayı MHP’li Enver Demirel ise 117 bin 44 oy ile yüzde 32.64’te kaldı.

Seçimin ardından Etimesgut Belediyesi’nde devir teslim töreni düzenlendi. Beşikçioğlu görevi MHP’li Enver Demirel’den değil, Etimesgut Belediye Başkan Vekili Cemal Satılmış’tan devraldı. Satılmış, Beşikçioğlu’na belediye mührünü teslim etti ve çiçek verdi.

Sözcü’de yer alan habere göre, devir-teslim sırasında belediye başkanlığı koltuğunun makamda olmadığı görüldü. Ardından koltuk elden ele uzatılarak Beşikçioğlu’na iletildi. Beşikçioğlu “Koltuk uçarak geliyor yalnız. Vatandaş koltuğu da getirdi” dedi.

Bir vatandaş da Beşikçioğlu’nu şiir okuyarak tebrik etti.

Beşikçioğlu, devir teslim töreninin ardından Ankara Anakent Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ile CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un katılımıyla belediye binası önünde halk buluşmasında konuştu. Beşikçioğlu, şöyle konuştu:

“İlçemizin her bir sokağında, her bir caddesinde vatandaşımızla sohbet ettik. Dertleştik, güldük, üzüldük. Ben kendimi anlattım, onlardan kendilerini dinledim. Bir oy istedim eğer uygun görürlerse diye. Dostlar, oylarımızı helal ediyor muyuz? Başkanınız da size helal ediyor. Bir belediye düşünüyoruz ki; bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine.”

Beşikçioğlu’nun konuşmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yurttaşlara şöyle seslendi:

– Öncelikle seçimlerde gösterdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Ankara halkının güvenini bu kadar yüksek bir oranda almak gerçekten benim, ailemin, destekleyen herkesin en büyük gururu olacak. Çünkü geçmiş 5 yılı onaylamış oldunuz ve gerçekten yüksek bir oyla onaylamış oldunuz. 3 belediyemiz vardı. Şu anda ilçe belediyelerimizi 16’ya çıkardık.

– Çünkü Ankara halkı 5 yıldır Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ni canlı yayınlanan oturumlarını gördüler. Ben orada elimi tutmayan belediye başkanlarını seçimde gidip ilçenize şikayet edeceğimi söylemiştim. Gerçekten oralar da etkili oldu ve inşallah hep beraber şimdi el ele vererek Ankara’ya çok daha güzel hizmetler yapacağız. Halk da bizden bunu bekliyor.

– Yine kimseyi ayırmayacağız. Başka partiden seçilen 8+1 bağımsız belediye başkanına yarın ilk belediye meclisi toplantımızda çağrımızı tekrar edeceğiz; gelin, el el tutalım. Vatandaşın kararına saygımız sonsuz diyeceğiz. Eğer eski tutumlarını bırakır, Ankara’ya birlikte hizmet edelim derlerse çok mutlu olacağız. Çünkü oralarda da çok az bir farkla belediyeler o partilere geçti. Dolayısıyla oralarda bize destek olan insanların da verdiği oya karşılık olarak asla ayrım yapmadan kendileriyle çalışmak istiyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP