DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


“Erdoğan ile Şimşek tartıştı” mı?

“Erdoğan ile Şimşek tartıştı” mı?

ABONE OL
25 Mart 2024 18:26
“Erdoğan ile Şimşek tartıştı” mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek arasında, elektrik ve doğal gazda yapılan devlet katkısı ile emeklilerin ikramiyeleri konusunda tartışma yaşandı” iddiasının doğru olmadığı, Erdoğan ile Şimşek arasında kabine toplantısı öncesi veya sonrasında böyle bir diyaloğun yaşanmadığı belirtildi.

Elenomist Dergisi’nin haberine göre, elektrik faturalarında birinci kademede yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75’lik devlet desteğinin devam ettiği hatırlatılan açıklamada, ayrıca emeklilere verilen bayram ikramiyelerine 2024 yılında yüzde 50 zam yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, “Hazine ve Maliye Bakanlığı, bahse konu asılsız iddiaları ortaya atanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaktır. Kamuoyunu seçim öncesinde manipüle etmek amacıyla ortaya atılan mesnetsiz iddialara itibar etmeyiniz” sözlerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Sedat Bozkurt ekonomik tablonun, seçimlere 10 gün kala yüzde 5 faiz artırımını bile gerektirecek kadar kötü olduğunu belirterek 1 Nisan’dan sonra gelişecek süreçle ilgili olarak kulislerden edindiği duyumları aktardı.

Bozkurt, Kısa Dalga’daki köşesinde, “Şimşek, elektrik ve doğalgazda devletin katkısına itiraz etmiş. Bunun kaldırılmasını istemiş. Erdoğan buna ‘yoksulları öldürdün’ diyerek o bilinen tarzıyla itiraz etmiş. Bunun üzerine Şimşek, ‘Bunu ben (Hazine ve Maliye Bakanlığı) ödemem. Yoksullar içinse Aile Bakanlığı bunları tespit edip sadece onlara ödesin, herkesinkini niye ödüyoruz?’ demiş” sözlerini kullandı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP