CHP’den, “Burcu Köksal” açıklaması 

CHP’den, “Burcu Köksal” açıklaması 

ABONE OL
8 Mart 2024 12:10
CHP’den, “Burcu Köksal” açıklaması 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçilmesi halinde DEM Partililerle çalışmayacağını söyleyen CHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Adayı Burcu Köksal’a, CHP’den “Tüm belediyelerimizin kapıları herkese sonuna kadar açıktır” yanıtı geldi.

Köksal, 6 Mart’ta Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları, DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak” demişti.

Köksal’ın bu açıklamasına gelen tepkilerin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Dil sürçmesi yaşandı. Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi’nin kapıları da herkese açık” derken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Köksal için “Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti…” sözlerini kullandı.

Ancak Köksal X hesabından yaptığı paylaşımla, mitingdeki sözlerinin arkasında durdu. CHP ise kurumsal X hesabından yaptığı paylaşımda, partinin konuyla ilgili tutumuna açıklık getirdi. Paylaşımda, “Türkiye’yi kimlikler üzerinden ayrıştıran kutuplaştırıcı siyasetin karşısında” tüm halkı kapsayan ve kucaklayan bir siyasetin kurulacağı belirtilirken şu sözlere yer verildi:

“Halkçı belediyeciliği rehber edinen, gücünü halkın iradesinden alan CHP’li belediyeler geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de tüm toplum kesimlerini ayrımsız kucaklamaya devam edecektir. Bugün yönetmekte olduğumuz ve 31 Mart 2024’ten itibaren yönetmeye başlayacağımız tüm belediyelerimizin kapıları herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP