“İstanbul’un imdadına Ekrem İmamoğlu yetişti”

“İstanbul’un imdadına Ekrem İmamoğlu yetişti”

ABONE OL
5 Ocak 2024 15:50
“İstanbul’un imdadına Ekrem İmamoğlu yetişti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BEYOĞLU / İSTANBUL- Cumhuriyet Halk Partisi (İBB) Genel Başkanı Özgür Özel, 14 Aralık 2023’te Parti Meclisi kararıyla, yeniden İstanbul Anakent Belediye Başkanlığı’na (İBB) aday gösterilen Ekrem İmamoğlu’nun adaylık tanıtım toplantısına katıldı.

Haliç Kongre Merkezi’nde “İstanbul’a Hizmette Tam Yol İleri” başlığıyla düzenlenen coşkulu tanıtım toplantısı; eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, CHP kurmayları, milletvekilleri, belediye başkanları, partililer ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Özel, Çelik ve İmamoğlu, konuşmalarını İBB’nin farklı birimlerinde görev yapan çalışanların önünde yaptı. Salonda konuşmalar sırasında; “İktidar”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Korkma Erdoğan, adayını açıkla”, “Sen gözümün nuru, tükenmiş İstanbul’un umudu, Ekrem İmamoğlu”, “İstanbul bir daha İmamoğlu’yla”, “Ekrem Başkan”, “Her şey çok güzel olacak” sloganları atıldı.

CHP Genel Başkanı Özel, İmamoğlu’nun aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, CHP’nin Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde öncü rol oynayan, çok partili rejimi ve parlamenter demokrasiyi getiren bir parti olduğunu vurgularken şunları söyledi:

“Konum itibariyle inanılmaz bir yer. Alan 185 Bin metrekare. Sarıyer’de, denizden başlayarak giden muhteşem bir arazi. İlçe belediye başkanımız dedi ki; ‘Yıllardır bana şunu dediler: ‘Gel buraya belediye binanı yapalım, Gel buraya sana da bir konut yapalım. Bir lojman yapalım. Biz burayı yerleşime açalım.’ Ama o direndi. Belediye Meclis üyelerimiz direndi. İstanbul’un imdadına Ekrem İmamoğlu yetişti. Sarıyer’de, o denizden başlayan ve denizi gören o muhteşem arsaya, -bir Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği olsa, dün konuşuyorlar ya, ‘Yeniden Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği’ gelecekmiş- oraya tam 400 villa, 40 milyar liralık bir rant… Bütün hedef oyken, şimdi orada kreşinden meslek edindirme kurslarına kadar, Atatürk’ün emaneti Bahçıvanlık Okulundan ilave bir tek tuğla konmadan, mevcut binalarla İstanbul’a hizmet ve Sarıyer’e nefes aldıracak muhteşem bir yeşil alan var. Yani ‘Ekrem İmamoğlu geldi, Cumhuriyet Halk Partisi geldi, eskiden olan ne vardı, şimdi yok’ derseniz… Bir; her bulduğu arsaya villa yapan, ranta açan zihniyet yok. Bir de İstanbullular dinlendi biraz. Öyle pata pata pata bir helikopter geziyor ya; oradan bakıp da Katarlılara, Suudi Araplara, Birleşik Arap Emirlikleri’ne kupon arsalar pazarlıyor ya Recep Tayyip Erdoğan. İstanbul’un üstünde uçup, kupon arsa pazarlayamıyor; artık bu rant yok.

Erdoğan, gençler, ‘Adayını açıkla’ diyor. Bir kez daha ertelemezse, bir-iki güne kadar adayını açıklayacak. Ama biz, açıklayacağı isimle meşgul değiliz. Biz, isimlere karşı da değiliz. Bizim karşı olduğumuz şey; bir şehrin iradesini aşıp, o şehrin bir kişinin iradesiyle o şehre hizmet etmek varken, dışarıda söz verdiği yabancı devlet adamlarına, şeyhlere, emirlere o şehrin varlıklarının peşkeş çekilmesidir. Bizim karşı olduğumuz şey; Fatih Sultan Mehmet’ten emanet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten emanet, bugüne kadar hangi siyasi partiden olursa olsun, Cumhuriyet Halk Partili, Demokrat Partili, Adalet Partili, Saadet Partili, ANAP’lı, Doğru Yollu hangi partiden olursa olsun, İstanbul’a hizmet eden, bu devlete hizmet eden, bu şehre hizmet eden belediye başkanlarımızdan emanet güzel bir şehrin, İstanbullunun iradesiyle değil, bir tek adamın iradesiyle, 16 milyon için değil, belli bir zümre için yönetilmesine itiraz ediyoruz. O yüzden ne yaparsa yapsınlar, kimi getirirlerse getirsinler, hiçbir adaydan çekincemiz yok.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP