Ayyüce Taş’ın afişleri!

Ayyüce Taş’ın afişleri!

ABONE OL
28 Mart 2024 18:42
Ayyüce Taş’ın afişleri!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

Adana’da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Adayı Zeydan Karalar’dan çok daha fazla İyi Parti’nin adayı Ayyüca Taş’ın afişleri bulunuyor..

Apartmanlara asılan devasa afişler, billboardlar ve totemlerdeki afişlerin büyük çoğunluğu Ayyüce Taş’ın afişlerinden oluşuyor..

Ayyüce Taş’ın afişlerini asma işi o denli abartıldı ki, Ülkü Ocakları binasının yanına devasa bir afiş asılarak ortam gerginleştirilmeye çalışıldı..

Neyse ki, Ülkü Ocaklar yöneticilerinin sağduyulu davranışları kaostan beslenenlerin heveslerini kursaklarında bırakmıştı..

Şimdiler de ise, Memleket Partisi’nin il başkanlığının bulunduğu binaya devasa afiş asılarak, Memleket Partisi’ne karşı etik dışı bir davranışa imza atıldı..

Anlayacağınız, Ayyüce Türkeş’in seçim propaganda ekibinin ortamı germe ve kaostan beslenme hesapları hiç bitmiyor..

Bir de bu afişleri kimlerin finanse ettiği ve astırıldığı da merak konusu oluyor haliyle..

Ayyüce Taş’ın kazanamayacağı ortada olan bir seçim için onlarca milyon lirayı harcamayacağı ortada..

Kişisel olarak, bu milyonlarca liralık afişlerin sponsorunun, bir zamanlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi siyasal hesaplarla Pozantı’da karşılayıp birlikte yemek yiyen, oğlunu 2023 seçimlerinde İyi Parti’den Adana Milletvekili yaptıran Mehmet Ali Bilici’nin olduğunu düşünüyorum..

Konuştuğum bazı Türk milliyetçileri, Ayyüce Taş afişlerinin arkasında Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın olduğunu düşündüklerini ve Karalar’a oy verme konusunu bu nedenle yeniden değerlendirdikleri bilgisini 22 Mart’ta bu köşeden paylaşmıştım..

Ancak, Adana’ya gezerek yaptığım araştırma, bende Ayyüce Taş’ın afişlerin Adana’nın her tarafına asılmasını arkasında, yakın zamanda partilerini değiştiren ve son anda İyi Parti trenine binen iki belediye başkanı olduğu izlenimi doğurdu..

Örneğin, Barajyolu’nda Adana Koleji kavşağındaki toteme bir bakalım..

Totemin bir tarafında parti değiştiren belediye başkanının, diğer tarafında Ayyüce Taş’ın afişi bulunuyor..

Diğer totemlerdeki afişler sürekli dönerek değişirken, bu totemde afişler günlerdir durağan halde..

Sadece bu iki afiş yerli yerinde duruyor..

Adana’da görüntü kirliliği yaratan afişlerin arkasına Zeydan Karalar olduğunu düşünen Türk milliyetçisi dostlarımızın, yeniden değerlendirme yaptıklarında, kimlerin astırdığı konusunda benim gibi düşünmeye başlayacaklarından hiç kuşkum yok…

 

BBP’den Çukurova’da doğru adım

Cumhur İttifakı’nı desteklediklerinin bildiren ve Yeniden Refah Parisi’ne adaylarını çekme çağrısı yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin sözleriyle uygulamasının uyuşmadığını bu sütunlarda dile getirmiştim.

21 Mart’ta bu köşede yayımlanan “Destici’nin kafası çoook karışık” başlıkla yazımda, (“Şimdi yerel seçimlere gidiyoruz. Yine Cumhur İttifakı içerisindeyiz. Birileri gibi Cumhur İttifakı ile meşruiyet kazanıp daha sonra da bayrak açanlardan, Cumhur İttifakı’na kaybettirmek için uğraşanlardan asla olmadık ve olmayacağız.”

Yeniden Refah Partisi’ne “Bir dost, kardeş çağrısı; ülkenin, milletin menfaati açısından başta İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya gibi böyle kritik olan büyükşehirlerdeki adaylarını çekip Cumhur İttifakı’nı desteklemeleri hem ülkemiz hem milletimiz için daha hayırlı olacaktır” çağrısında bulunuyor..

Cumhur İttifakı içinde olduklarının ifade eden ve Yeniden Refah’a adaylarının çekme çağrısında bulunan Mustafa Destici, Büyükşehir Belediye Başkanlığı düzeyinde olmasa da, ilçe belediyelerinde Yeniden Refah gibi davrandığını unutmuşa benziyor..) ifadelerine yer vermiştim..

Sarıçam ve Kozan’da, BBP Cumhur İttifakı ve MHP’nin kaybetmesi için çalışmıyor mu? Kozan ve Sarıçam’da oylarını kazanma olasılığı en yüksek olan MHP tabanından almak için seçim çalışması yürütmüyorlar mı?.. diye sormuştum..

BBP’den nihayet Destici’nin sözlerine uygun bir icraat geldi..

Parti kararı mı yoksa kişisel bir karar mı bilmiyorum ama, BBP  Çukurova Belediye Başkan Adayı Alparslan Nuri Adıyaman, Cumhur İttifakı MHP Adayı Firdevs Cingözler lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı..

Adıyaman’ın, “Böylesi güzel bir hizmet yürüyüşünde Cumhur İttifakı bileşenleriyle birlikte yürümekten gurur duyuyoruz” şeklindeki ifadeleri de çok önemli..

BBP, Çukurova’daki bu kararla, Destici’nin vurguladığı ittifak ruhuna uygun bir adım attı..

Yeterli mi derseniz, asla değil..

BBP’nin Adana’da Cumhur İttifakı’nın adaty çıkardığı her yerde adaylarının çekmesi; Destici’nini sözünü ettiği “Cumhur İttifakı’nın içerisindeyiz” sözlerinin gerçeğe dönüştürecek tek hareket olacaktır..

Çukurova için hayırlı olmasını diliyorum..

 

Ingiltere’de şirket kurmayı biz de öğrensek!

Şu İngiltere’de ev alma ve şirket kurma işlerini bizler de öğrensek hiç fena olmayacak yani..

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kızı Çağlayan’ın Türkiye’de iş bulamadığı için İngiltere’ye gittiğini, orada morgage yöntemiyle ev aldığı söylüyor..

Tabii, şirket kurduğu ise anlatmıyor nedense..

Benden iki yaş büyük olduğu için “abi” dememde mahsur olmayan Mansur abimiz, işsiz çocuğunu İngiltere’ye gönderme, orada ev alma ve işyeri kurma konusunda bizleri de yavaş yavaş bilgilendirse diyorum..

Mansur abinin kızını durumu, benim çocuklarım içinde geçerli..

Bazı belediyeler ve özel kuruluşlar babaları Ömer Alpdoğan diye işe almadıkları, iş başvurularını reddettikleri için yıllardır işsizler..

Mansur abimiz yolu gösterirse, bende iki çocuğumu birden ant olsun İngiltere’ye göndereceğim..

Hem ev alma kısmını kendin kızlarına saklansın, iş kurma olayını anlatsa yeter..

Ne dersin Mansur abimiz..

Konuyla ilgili geniş bir bilgi paylaşımı yapsanız, bizler de bilgilensek ve çocuklarımız için Çağlayan kızımızın yolunu izleme olanağı bulsak fena olmaz, değil mi?..

Sanırım tüm işsiz gençlere bilgi sahibi yapmaktan kaçınmazsınız…

Hem bildiğimiz kadarıyla Mansur abimiz bencil biri de değil, bildiklerini saklamaz!..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP