Var

Var

ABONE OL
26 Şubat 2024 16:04
Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Selma ERDAL

Herkesin dilinde Doğa’yı seviyoruz üzerine söylemler… Ve Doğa’nın bağrında yaşattığı çocuklarını da… Ve de en uzağımızdaki yabanından, en yakınımızda duranına değin Doğa’da yaşayan her türü, her canlıyı… Çünkü onların varlığı; varoluşumuzun güvencesi…

Yaşamının sürdürülebilirliği için Doğa’daki türlerden birisi olan İNSAN; bunu çok iyi bilmeli ve onların da yaşamlarını sürdürmelerini gerçekten istemeli… Tek bir canlı türü yok olup, gitmemeli bu gezegenden diyerek…

İşte bu gerçeği bile, bile… Özellikle de anlam veremiyorum nedense Doğa’nın çocuklarını canından sıyırıp, soymaya; tenine, kürküne bürünmek için… Kıymak, katletmek, katil olmak…

Ama ne yazık ki…

Tüyleri, kürkleri için; devekuşuna, tavus kuşuna, timsaha, tilkiye, vaşağa, samura… Hele ki anasının karnındaki astragan için; hem anasına, hem de yavrusuna saldıran acımasız eller VAR.

Daha başka neler VAR?…

Cumhuriyet’in en önemli yatırımları teker, teker yok ediliyor. Önce Sümerbank Merinos fabrikaları… Bugün de şeker fabrikaları… Ne de olsa zehir üreten CARGILL VAR.

Tarlalar da talan… Yakında zehirli tohum üreticisi MONSANTO da gelir. Sözüm ona PKK/PYD/LPG/LGBT; türet türetebildiğine, örgüt mü yok karşımıza çıkarılacak düşman olarak sürekli ülkemizi savaşa zorlayan?… Gerçekte Amerika ile üstü örtülü bir savaşımız VAR. Ama üzerimize düşmüyor bombalar diye; demeyiniz “hadi canım sen de!”…  Amerikalı zaten zehirliyor ülkemizi; tepemizden bombalar yağdırsa daha pahalı olur maliyeti… Nasılsa ülkemize girmiş onca GDO’lu mercimeği, buğdayı, tahılı, mısırı, cevizi, hepsi artık soframızda VAR.

Küre ısınıyor, kaynaklar yetmiyor. Dünya egemenleri; senin ülkeni yönetenleri oyuna getirmek için her türlü entrikanın peşinde, acımasızca, ötekileştirdiklerine hiç merhamet etmiyor.

Savaş; onlar için çelik çomak oyunu… Sam Amca sanıyor ki bu ülkenin halkı yemleyebileceği aptal koyunu… Dört yapraklı yonca yetiştirmeğe kalkışıyor senin otlaklarında… Çünkü biliyor ki o yoncaların arasında kullanabileceği pek çok işbirlikçi, kaypak, dönek VAR.

15 Temmuz 2016 gününe kadar; FETOŞ’un peşine düşenler, onun aşkıyla coşanlar, çocuklarını onun okullarında okutanlar, bir de ne görelim; 16 Temmuz 2016 sabahı ansızın AKP’li oldular, gerçekte korku belasına yandaş maskesi taktılar.

Bir gün öncesine kadar savundukları Efendileri’ni ertesi sabah terk ettiler. Ve Hazreti İsa’nın Havarileri gibi, yoldaşlıklarını inkar ettiler.

Ne derdi bizden öncekiler?… İnkar yiğidin kalesi… Bence yanlış bir söylem… İnkar; yavşağın/döneğin/kaypağın kalesi…

İşte bu ülkede bu türden pek çok yavşak, kaypak, dönek VAR; anında değerlerini, çıkarları uğruna satacak fırsatçılar, kurnazlar VAR.

Ve bilindiği gibi 1981 tarihli Anayasamız’a göre kurulan, siyasal yelpazedeki sağdan, sola her partiye; ileri, geri ya da aksak demokrasimizde yer VAR. Bu bağlamda diğer partilere olduğu gibi, ülkesi için, ulusu için siyaset yapan AKP’lilere saygımız VAR. Ama ne yazık ki onların arasında, üstelik de partilerine oldukça zarar veren, AKP maskeli FET-ÖCÜ-LER VAR.

Velhasıl…

Bu ülkede ne istersen VAR. Örneğin maçlarda televizyon başında hakem VAR; orta ve yan hakemlerin kararlarına karşılık, son sözü söyleyen “var hakem” VAR.

İşsizlik VAR. Enflasyon VAR. Yokluk VAR. Çevre sorunları VAR. Suriyelileri istemeyenler VAR. Ama insafsızca, hayasızca insan kaçakçılığı yapanlar da VAR. Yıllarca yakılması yasaklı olan karbonmonoksitli kömürü hava kirliliğine aldırmaksızın yakanlar VAR. Yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğü yayalarda olmasına karşın; araçlarını canavarca yayaların üzerine sürenler VAR. Hırsızlık VAR. Dolandırıcılık VAR. Halkın arasında kutuplaşmalar VAR. Yarın korkusu, güvensizlik, endişe VAR. Üretmeden çokça tüketmek isteyen aylak takımı VAR. Ülkenin ormanlarını acımasızca yok edenler VAR. Tarım topraklarını yapılaşmağa açanlar VAR. Bu ülkede kazandıklarını, yaban ülkelere kaçıranlar VAR.

Kuşkusuz kadın katilleri VAR. Çocuklara, hayvanlara tecavüz eden sapkınlar VAR.

Bütün bunlara karşın; yine de bu ülkeyi seven, halkının güzel yarınlarda yaşaması için söz söyleyen, emek veren, çalışan yurttaşlar da VAR ki Tengri onların yokluğunu göstermesin!… Amen !…

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP