Kozan’da seçim “çantada keklik” değil! / 1

Kozan’da seçim “çantada keklik” değil! / 1

ABONE OL
12 Şubat 2024 10:10
Kozan’da seçim “çantada keklik” değil! / 1
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oktay EROL

Kozan’ın yaşamımda ayrı bir yeri vardır! Doğduğum, büyüdüğün, yarım yüzyıllık yıllarımın geçtiği Adana’nın şirin kenti! Kozan konusunda hep Aslı’nın “her gördüğümde biraz daha çekiyor, yağmurda ıslanmış kaput bezi gibi” deyişini anımsarım! Hangi “iktidarlar”, hangi yerel yönetimler gelip/ geçti de bir türlü, bir/ iki başkan dışında “iz” bırakan olmadı Kozan’da!

Aslında her gelen “bir şeyler” yapma sözü vererek geldi de, işin başına geçince verdiği sözü de unuttu! Kimi “iktidar” yanlısı belediye meclis üyelerini gerekçe gösterdi, kimi bırakılan borçların altını çizdi, kimi yıllardır çözülemeyen/ fosilleşmiş sorunları gündemi taşıdı! Kozanlı’nın başını döndürdükleri yetmezmiş gibi, bir de belediyenin varlıklarını elden çıkardı! Şimdi, “iz” bırakanlardan biri Mustafa Azgın, diğeri de Kazım Özgan’dı desem dellenenler olacak biliyorum, ama her şey ortada!

***

Geçtiğimiz hafta Kozandaydım! Farklı partilerden birçoklarıyla görüşme olanağım oldu! Adana’dan bakınca, yanıldığımı da anladım! Dürüstçe söylenmem gerekirse, “çantada keklik” olarak değerlendirdiğim bir isim vardı! Adayın “adının” pek de “politik” olmamış olması nedeniyle “çantada keklik” kanısını taşıyordum! Ancak öyle olmadığını; gerek parti, gerekse de diğer adayların konumunu politika içerisindeki çeşitli isimlerden duydukça, “Adana’dan bakışımın” yerinde olmadığını düşündüm!

Hem partileri, hem de adaylarını irdelemeye başlayalım:

***

Anımsadığımca, CHP Kozan’da oldu/ bitti yanlış karar verir! Geçmiş yıllarda da öyle oldu! Kozan’dan yıllardır uzak kalmış, ya da Kozan’ın birçok sorunlarına yabancı kalmış isimler, parti içinde yaşanan “hiyerarşi” nedeniyle aday gösterilince, en önemlisi partilinin ısrarla “ön seçim/ eğilim yoklaması” istemi gerçekleşmeyince, parti emekçilerinin dağılması bile “karar vericileri” sarsmadı!

CHP Kozan’da, İstanbul Beşiktaş’ta parti içerisinde görev alan, belediye meclis üyeliği görevinde bulunan Sudiye Gizem Aksoylu’yu aday olarak açıkladı! Başlarda, özellikle bir kadın olması nedeniyle Kozan için “şans” olabileceğini düşünmedim değil! Kadının sosyal yaşam içerisinde daha etkin yerlerde görev alması olumlu bir karardı! Aksoylu doğru bir seçim miydi, Kozan’ın sorunlarına egemen miydi, yurttaşla arasına gerdiği “duvar” var mıydı, seçmenle duygudaşlığı başarabilecek miydi, verdiği sözlerde içten miydi?

***

Daha bunlara benzer bir sürü soru geliyor aklıma, gün geçtikçe! İçlerini doldurmakta zorlanıyorum! Özellikle Kozan’da görüştüğüm birçok CHP’li seçmen, Aksoylu’ya sıcak bakmadığını belirtiyor! Diğer adayların çalışmalarıyla karşılaştıranlar oluyor, ailesinden dolayı en güçlü olabileceği Şevkiye Mahallesi’nde bile adının olmadığı belirtiliyor!

CHP içerisinde bitmek/ tükenmek bilmeyen “hiyerarşik” yapı, CHP seçmeninin “oy verecek parti arayışına” girmesine neden olacak yine! Bir dönem AKP’li Kazım Özgan’a gitmişti CHP’li seçmen, bir dönem de MHP’li Musa Öztürk’e! Bu parti tabanını dağıtan tutumlarından dolayı kimden “ne” ödül alıyorlarsa artık; duvarlarına tablo yaptırsınlar! Şimdiden belirteyim, bedeli sonuca göre partide “genel başkan yardımcılığı” görevi bulunan Burhanettin Bulut’un üstünde kalacak; bilinsin!

Sürecek  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP