İHD’nin adayı, Tekin’e yakın

İHD’nin adayı, Tekin’e yakın

ABONE OL
16 Şubat 2024 09:43
İHD’nin adayı, Tekin’e yakın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

CHP Yüreğir Belediye Başkan Adayı Av. Nurettin Tanış’ın “Kent Uzlaşısı” adayı, yani DEM Parti adayı olduğu iddia ediliyordu..

Dün bu sütunlarda, Nurettin Tanış’ın kent uzlaşısı görüşmeleri kapsamında önerilen bir isim olmadığı, CHP’nin bir şark kurnazlığı yaptığını dile getirmiştik..

Araştırmalar, Nurettin Tanış’ın DEM Parti’nin adayı olmadığı yolunda kuvvetli işaretler gösteriyor..

CHP’nin Adana’da DEM Parti ile değil daha çok İnsan Hakları Derneği ile görüşmeleri yürüttüğü anlaşılıyor..

Nurettin Tanış da, İHD’de geçmişte MYK üyesi olarak görev yapmış..

Sema Peynirci’nin başkanlığı döneminde İHD Adana Şube yönetiminde görev almış..

Sema Peynirci ve  Av. İlhan Öngör’e yakın bir kişi olduğu ifade ediliyor..

Türkiye Barolar Birliği İHM üyesi olduğu kaydedilen Nurettin Tanış’ın CHP’den aday gösterilmesinde anlaşıldığı kadarıyla İHD etkin olmuş durumda..

Bu durum, CHP’nin Yüreğir adayını DEM Parti ile değil İHD ile görüşmeler sonunda belirlediği  görüşlerini doğrular nitelikte..

DEM Parti ile CHP arasında kent uzlaşısı görüşmelerinin CHP’nin masadaki il ve ilçelerde apar topar aday açıklamasıyla sonlanması, CHP Yüreğir Adayı Av. Nurettin Tanış’ın adaylığının DEM Parti tarafından kabul edilmeyeceği, dolayısıyla DEM Parti tabanından oy alamayacağı anlamına geliyor..

Nurettin Tanış’ın meslektaşı ve CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Av. Oya Tekin ile arasının çok iyi olduğu söyleniyor..

Tanış’ın aday gösterilmesinde kent uzlaşısından çok İHD ile yürütülen görüşmeler sonucu olduğu görülüyor ama, Oya Tekin ile yakınlığının da adaylık belirlenmesinde göz ardı edilmemesi gereken bir ilişki olarak karşımıza çıkmaktadır…

Kent uzlaşısı bağlamında sürdürülen görüşmelerin CHP’nin yaklaşımı nedeniyle sonuçsuz kalması üzerine, DEM Parti’nin Adana, Mersin, Aydın büyükşehir belediyelerinde ve pek çok ilçede aday çıkarma kararı, CHP ve Nurettin Tanış önünde büyük bir handikap olacaktır..

DEM Parti’nin kararına rağmen, Nurettin Tanış’ın CHP’den “Kent Uzlaşısı” adayı olarak Yüreğir’de seçimlere girmesi hemen hemen olanaksız hale gelmiştir.

DEM Parti’ye göre,  CHP’nin DEM Parti gibi uzlaşıcı ve yapıcı hareket etmemesi nedeniyle görüşmeler sonuçsuz kaldı..

CHP’nin kent uzlaşısı bağlamındaki görüşmeleri yok sayarak, adaylarını açıklamasından sonra DEM Parti de uzlaşının arandığı Adana, Mersin, Aydın, Muğla başta olmak üzere bir çok kritik kentte aday çıkarma kararı aldı..

İstanbul adayını açıklayan DEM Parti bir kaç gün içerisinde Adana, Mersin, Aydın, Antalya, Konya, Kocaeli, Manisa, Çanakkale, Tekirdağ, İzmir ve İstanbul’da büyükşehir adayları ile bu illerdeki yirmiyedi ilçede de aday çıkaracak..

 

Ben olsam TİP’e ya da Memleket’e giderdim

CHP Genel Merkezi’nin Adana’daki ilçe belediye başkan adaylarını açıklamasından sonra, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP’den istifa ettiler..

Her iki başkan da yeniden aday olacaklarını açıkladılar..

CHP’nin adaylarını açıklamasından sonra kamuoyunun zaten istifalarını bekledikleri Akay ve Çetin’in İyi Parti’den aday olmaları beklentisi bulunuyor..

Eğer böyle bir karar alırlarsa, her iki başkan da yanlış bir tercih yapmış olacaklar..

İyi Parti’nin ve genel başkanı Meral Akşener’in son dönemlerde CHP’ye yönelik hakarete varan açıklamalarından sonra, Akay ve Soner, İyi Parti’den aday olurlarsa, bekledikleri sonuçları alamazlar..

İyi Parti’ye ve Akşener’e açıklamalarından dolayı kızgın olan CHP’li seçmenler ve Atatürkçüler/Ulusalcılar İyi Parti adayı Akay ve Çetin’e oy vermezler..

Akıl vermek olarak algılanmasın ama, ben olsam ya Türkiye İşçi Partisi(TİP)’in ya da Muharrem İnce’nin Memleket Partisi’nin adayı olurdum..

Memleket Partisi, zaten CHP içinde daha önce yaşanan bir kırılmadan doğduğu için en üst yönetiminden en sade üyesine kadar eski CHP’li, Atatürkçü/Ulusalcı insanlardan oluşuyor..

Memleket Partisi’nden aday olmaları, CHP’nin gösterdiği adaylardan memnun olmayan CHP’lilerin ve Çetin’e oy vermeyi düşünen başka partideki seçmenlerin hiç düşünmeden oy vermelerini sağlayacaktır.

TİP ise, solda hızlı yükseliş içinde olan bir siyasal organizasyon..

Bir çok ilde, CHP’nin adaylarından memnun olmayan yurttaşların yöneldiği ikinci adres konumunda..

İyi Parti tercihi Akay ve Çetin için hüsranla sonuçlanan bir macera olur ..

Memleket ya da TİP adaylığı her iki başkanı da ilçelerinde yeniden güçlü bir siyasetçi konumuna yükseltir..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP