9 işçiyi arama çalışmalarına ara…

9 işçiyi arama çalışmalarına ara…

ABONE OL
21 Şubat 2024 15:59
9 işçiyi arama çalışmalarına ara…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzincan’ın İliç ilçesinde mimar ve mühendislerin tüm uyarılarına rağmen kapatılmak bir yana kapasite artırımı yapılan Anagold’a ait madende çöken pasa dağının altında kalan işçileri arama çalışmalarına ara verildi.

Evrensel’de yer alan habere göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen göçük alanındaki 9 işçinin arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Yığın liç alanındaki aktivite durup, aşağıda güvenlik sağlanıncaya kadar arama faaliyetlerine ara veriyoruz” dedi.

Bakan Yerlikaya, sismik ölçümlerle sahada sürekli kayıt alındığını söyledi, “2 günden beri Sabırlı Deresi bölgesinde faaliyetlere ara verilmişti. Sebebi nedir? Biz önce arama işini yapan arkadaşlarımızın güvenliğini önceliyoruz. Kaymaya vesile olan yerdeki stabilite hiçbir şekilde durmadı” dedi.

Bakan Yerlikaya, güvenli çalışma ortamı sağlanıncaya kadar arama çalışmalarına ara verildiğini söyledi.

“9 KİŞİ HAKKINDA ADLİ İŞLEMLER DEVAM EDİYOR”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise heyelana ilişkin gözaltı sayısının artabileceğini söyleyerek, “Şu anda 6’sı tutuklu 3’ü adli kontrol şartıyla serbest olmak kaydıyla 9 kişi hakkında adli işlemler devam ediyor. Maden faaliyetleri durduruldu. Temel odaklandığımız konu heyelana uğramış toprağın tekrar depolanmasıdır” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise bölgede yapılan ilk işin, heyelan alanında biriken toprağın nehirle buluşmasını engellemek olduğunu söyledi. “Toprağın herhangi bir şekilde insan sağlığı ya da çevreye zararı var mı sorusuna cevap olabilmek amacıyla, arkadaşlarımız her gün 9 noktadan numune alıyorlar” diyen Bakan Özhaseki, şu ana kadar bölgede tehlike oluşturacak zehirli bir atığa rastlanılmadığını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP