“Erzincan’daki işletme tam 135 kez denetlendi!”

“Erzincan’daki işletme tam 135 kez denetlendi!”

ABONE OL
15 Şubat 2024 11:39
“Erzincan’daki işletme tam 135 kez denetlendi!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Anakent Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Erzincan’da maden ocağı felaketiyle ilgili algı operasyonu ve kara propaganda başlatıldığını, konunun siyasi istismara dönüştürüldüğünü söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yaptığı dönemde işletmeye verilen ÇED raporunun dile getirildiğini belirten Kurum, açıklamasında şunları söyledi:

Çevre Bakanlığı sadece çevresel etkileri denetler. İşletme, çevreye, doğaya zarar veriyor mu, vermiyor mu buna bakar. Bakanlığımız döneminde bu işletmenin çevresel etki denetimleri çok sıkı şekilde yapıldı. Bu işletmenin çevre mevzuatına uygun iş yapıp yapmadığı tam 135 kez denetlendi. 21 Haziran 2022’de işletmeye Çevre Kanunu’ndaki en üst sınırdan idari para cezası verildi. İşletmenin faaliyetinde çevre mevzuatı kapsamında görülen eksiklikler nedeniyle 3 ay kapısına mühür vuruldu” diye konuştu. Kurum, bununla da kalınmayıp, işletmenin çevreyi kirletmesi nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunun altını çizerek, “Biz, kanunda öngörülen bütün cezai süreçleri hiçbir müsamaha göstermeksizin kararlılıkla uyguladık. İşletmenin tüm tedbirleri aldığı bilirkişi raporlarıyla tespit edilince faaliyetine tekrar başladı. Bir de bizi işletmenin kapasitesini artırmakla suçluyorlar” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP