Tugay’dan Mehmet Cengiz açıklaması…

Tugay’dan Mehmet Cengiz açıklaması…

ABONE OL
30 Ocak 2024 16:10
Tugay’dan Mehmet Cengiz açıklaması…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Parti Meclisi’nin İzmir Anakent Belediye Başkan adayı olarak duyurulan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “5’li çete” olarak anılan Mehmet Cengiz ile ilişkisi işe ilgili açıklama yaptı.

Tugay, Anakent Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesinin ardından “art niyetli” olarak karalama kampanyaları yapıldığını belirttiği açıklamasında şunları söyledi:

Öncelikle belirteyim ki, hayatım boyunca ne Mehmet Cengiz’le ne Cengiz İnşaat’la ne de “5’li Çete” olarak tabir edilen diğer firmalarla ve sahipleriyle hiçbir ilişkim olmamıştır. Karşıyaka Belediyesi’ni yönettiğim 5 yıllık süre içerisinde; ranta, talana, hukuksuzluğa geçit vermediğim gibi hiçbir kişi ya da kurumla çıkar ilişkim de olmamıştır. Karşıyaka Belediyesi’ni yönettiğim süre boyunca Cengiz İnşaat Mavişehir’de hiçbir inşaat yapmamıştır. Belediyenin Cengiz İnşaat’la hiçbir özel ilişkisi, yakınlığı, verdiği bir ruhsat, yaptığı bir plan değişikliği vesaire hiçbir şey yoktur.

Belediye bahsi geçen şirkete, Mavişehir’de başka bir alanın yetkisiz kullanımı ile ilgili olarak ceza kesmiş ve ödetmiştir. Yani kamu çıkarları gözetilerek, hukuksuzluklara ve usulsüzlüklere göz yumulmadan muhatabı kim olursa olsun üzerine gidilmiştir. İddialara konu edilen yaklaşık 4,5 yıl önce gerçekleşen ancak bugüne kadar gündem edilmeyip bugün maksatlı şekilde çarpıtılmak istenilen olay ise şu şekilde gelişmiştir: Cengiz İnşaat, benim görev süremden çok önce, 2010-2013 yılları arasında Karşıyaka Mavişehir’de TOKİ’den farklı konumlarda çok sayıda arsa satın almış, bunlardan birbirine komşu 3 parsele yine geçmiş dönemlerde Tevhid (birleştirme) işlemi yapılmış ve bu işlem sonucu tek parçaya dönüşen 27 dönümlük bir parsel içinde Belediyemizin 2 dönümlük hissesi kalmıştır. İddialara konu alan, 27 dönümlük büyük bir arsanın içinde yüzde 8’lik orandaki bir hissedir. Belediyecilikle ilgili herkesin bileceği üzere, vatandaşlara ait arsaların içinde sık olarak, değişik nedenlerle oluşmuş farklı büyüklüklerde kamuya ait hisseler kalmaktadır. Bu hisseler genellikle büyük hisse sahibi vatandaşa belirlenen bir bedel karşılığı devredilir. Belediyemizin, diğer 25 dönümle ilgili tasarrufta bulunabilecek maddi imkânı olmadığı gibi göreve geldiğimizde ödenmesi gereken borçlardan kaynaklı olarak maddi imkânsızlık içerisinde olduğundan, bu hissenin de er ya da geç devredilmesi kaçınılmazdı. Nitekim buna dair satış kararı da benim görev süremden önce Belediye Meclisi tarafından alınmıştır”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP