Erdem’den, Tugay açıklaması…

Erdem’den, Tugay açıklaması…

ABONE OL
30 Ocak 2024 10:44
Erdem’den, Tugay açıklaması…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’nin İzmir Anakent Belediye Başkan adaylığı açıklanan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Mehmet Cengiz ile olan bağlantıları iki gün önce sosyal medyada yer aldı.

Bağlantıları belgeleriyle açıklayan Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile biline Eren Erdem, Tugay’ın bu yakınlığının daha önceden neden konuşulmadığı sorusuna açıklık getirmedi.

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Tugay’a ilişkin X’de şu sözlere yer verdi:

1-) “KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR. Ama o kol Mehmet Cengiz’in koluysa; yen içinde falan kalmaz!” Geçtiğimiz günlerde, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik olarak; Cemil Tugay’ın “önseçim, temayül, anket yahut örgüt referansı” olmaksızın dayatılması karşısında tepki göstermiş, böyle bir atama yapılması halinde şahsın Mehmet Cengiz ile ilişkisine dair belgeler paylaşacağımı belirtmiştim.

Bugün, Sayın Ali Mahir Başarır bir TV kanalında beni yalanlayıp; “ihaleyle yapılan bir arsa satışından bahsettiğimi” ifade ederek bana “disiplin sopası” salladı. Açıkçası, Sayın Ali Mahir Başarır’ı niçin ve neden yanlış bilgilendirip boşa düşürdüler bilmiyorum. Lakin bu tweet serisinde, durumun böyle olmadığını tüm çıplaklığıyla göreceğinizi düşünüyorum.

Geçen akşam “aday yapılırsa” paylaşırım demiştim. Şimdi neden paylaşıyorum? Halen bir şans var! Ve ben Parti Meclisimizin ferasetine güvenmek istiyorum. Hala bir umut var! O şansı yaratmak için, bu paylaşımı biraz öne çekmek durumunda kaldım. Maddeler halinde ilerleyeceğim. Floodu takip etmenizi istirham ederim.

“2-) ENCÜMEN KARARIYLA CENGİZ HOLDİNGE PEŞKEŞ! Tarih 21.11.2019 Mehmet Cengiz’in talebi üzerine Karşıyaka Belediyesine ait bir arazi satışa çıkartılır. Tabi, öncesinde Cengiz Mengiz yok!

Arazinin eder fiyatı üzerinden Mecliste rakam belirlenir. Ne kadar o rakam? Toplam 32.102.140TL VE encümene getirilir. Sayın Ali Mahir bey, ihale mihale YOK! Buyrun size ENCÜMEN kararları. Şimdi durun…

Mehmet Cengiz itiraz eder. Başkan Encümeni toplar. Ve fiyat değiştirilir. Kaç para yapılır? 20.000.000 TL… Encümenden karar geçirilir. Mehmet Cengiz’e arazi satılır. Ve Cengiz’e tam tamına 12.102.140TL kıyak yapılır.

Kıyak dediğime bakmayın. 2300 metrekarelik arazi üzerinde yapılan “livin İzmir” projesi (Mehmet Cengiz) kapsamındaki 2+1 dairenin fiyatını EK’te paylaşıyorum. O satışla beraber; Cengiz’e adeta yüzlerce daire (2300 çarpı EMSAL) peşkeş çekilerek, kamu kaynakları adeta yağmalanmıştır. Mal kimin? Halkın. Kıyağı yapan kim? Halk adına yetki kullanan Belediye Başkanı… İşte o encümen kararları”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP