Emre Çakır yeni projelerini açıkladı…

Emre Çakır yeni projelerini açıkladı…

ABONE OL
1 Ocak 2024 16:58
Emre Çakır yeni projelerini açıkladı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ANKARA/ Olaynet– Çankaya Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) aday adayı olan eski Çankaya Belediye Başkan vekili olan Emre Çakır, projelerini basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı. Çakır’ın, seçilmesi durumunda yapacağı çalışmalar arasında hayvan hakları, müze yapımı, kreş ve eğitim merkezleri bulunuyor. Özellikle son dönemde hayvanlara yönelik söylemleri eleştiren Çakır, “10 yıl önce yapılan tartışmalarla bugün yapılan tartışmalar farklı değil. Barınaklar zorunlu hale geldi ancak yasal eksiklikleri Meclis’in gidermesi gerekiyor. Sokak hayvanları için hastane açılamıyor” dedi.

Emre Çakır, Türkiye’nin verdiği kurtuluş mücadelesi sürecini anlatan bir müzenin gereksinildiğine vurgu yaparken şunları söyledi:

“Yüzyıllık cumhuriyeti bütün kodlarıyla, tarihi gerçekliklerle döneme ışık tutacak bir müze yapılması gerekiyor. En büyük hayalim budur. Zahmetli bir iş ve her alanı kapsayacak ama benim gibi Atatürk, Cumhuriyet ve Çankaya sevdalısı ekip arkadaşlarımla bu müzeyi hizmete alacağız.

Barınaklar zorunlu hale geldi ancak yasal eksiklikleri Meclis gidermek zorunda. Sokak hayvanları ile ilgili bir hastane hala mevcut değil. Bu yapıyı mutlaka yasal olarak düzenleyerek kurmak zorundayız. Özel klinikler sokak hayvanlarına bakmıyorlar. Bunun Tarım Bakanlığı ve yasa koyucularla bütüncül bir şekilde ele almalıyız.

Özellikle tek ebeveynli olan annelerin pozitif ayrımcılık yapılacağı bir kreşten bahsediyorum. Kreş eksikliği çalışma yaşamına katılan anneleri zorlayan bir durum. Pozitif ayrımcılığın yapılacağı bir kreş planlarımız arasında. Bunun yapılması ile birlikte ciddi bir ihtiyacı çözeceğini düşünüyorum.

0-3 yaş çocukluk dönemine daha çok eğilmek gerekiyor. Belediyeler olarak eğitimin bu alanda özel destekler sağlayarak faaliyetler göstereceğiz. Ücretsiz dershane kurs hizmeti vererek daha başarılı öğrenciler yetiştireceğiz.

Gençlerin ihtiyaçlarına göre yapılacak merkezlerin tasarımını da gençlerle birlikte yapacağız. Gençlik merkezlerinde yüzme havuzu, kütüphane, cafe, spor salonları da olacak.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP