“Süper Kupa maçını Arabistan’da oynatmak yanlıştı!”
  • OLAY NET
  • Gündem
  • “Süper Kupa maçını Arabistan’da oynatmak yanlıştı!”

“Süper Kupa maçını Arabistan’da oynatmak yanlıştı!”

ABONE OL
31 Aralık 2023 14:00
“Süper Kupa maçını Arabistan’da oynatmak yanlıştı!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– 2022-2023 futbol sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasında 29 Aralık 2023 günü Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması kararlaştırılan 2023 Süper Kupa maçı, Galatasaray’ın sahaya “Ne mutlu Türküm diyene”, Fenerbahçe’nin “Yurtta sulh cihanda sulh” pankartlarıyla, her iki takım futbolcularının üzerinde Atatürk yazılı tişörtlerle çıkmalarına ev sahibi ülke yetkililerinin izin vermemeleri nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ve Fenerbahçe  Başkanlarınca  iptal edildi, takımlar Türkiye’ye döndü. Konuya ilişkin eski Devlet, Millî Savunma ve Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, bir futbol seyircisi olarak yazılı açıklama yaptı.

Türk, Süper Kupa maçının Riyad’da oynanmasının yanlışlığına vurgu yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“2023 Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynatılmasının yanlış olacağı daha başlangıçtan belliydi. Bundan önceki 48 süper kupa maçının 44’ü Türkiye’de, sadece 4’ü yurt dışında oynanmıştı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Futbol Federasyonu’nun Süper Kupa maçını ısrarla Suudi Arabistan Krallığında oynatmak istemesi ve her iki takım yöneticilerinin bunu kabul etmeleri bir hataydı. Ne yazık ki bu hata, yanlış yer seçimine ilişkin eleştiri ve uyarılara karşın, ancak Riyad’a gittikten ve ev sahibi ülkenin Galatasaray’ın sahaya ‘Ne mutlu Türküm diyene’, Fenerbahçe’nin ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ pankartlarıyla, her iki takım oyuncularının üzerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün adı yazılı tişörtlerle çıkmalarına izin vermemelerinden sonra anlaşılmıştır. Suudi Arabistan yetkililerinin tutumu, yalnız Galatasaray ve Fenerbahçe’nin değil, Türkiye’nin ulusal değerlerine tam bir saygısızlık örneği ve skandaldır. Olay, genhttps://olaynet.net/el olarak Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini de olumsuz etkileyecek, Türkiye’nin diplomatik kanaldan karşılık vermesini gerektirecek niteliktedir.

2023 Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynatmaya karar verenler, ev sahibi ülke ile maçla ilgili her ayrıntıyı da önceden görüşmeliydi. Bunun yapılmadığı ya da eksik yapıldığı anlaşılıyor. Her durumda Futbol Federasyonu’nun olayda organizasyon kusuru olduğu açık. İlerisi için bundan ders çıkarılması ve süper kupa maçlarının yurt dışında, hele birtakım para hesaplarıyla Türk seyircisinin bulunmadığı ülkelerde oynatılması heveslerinden vazgeçilmesi gerekir.

Şimdi önümüze bakma zamanıdır. Ertelenen Süper Kupa maçı yeniden Türkiye’ye geldi. Artık 2023 yılının sonundayız. 2023 Süper Kupa maçı, 2024 yılında uygun zamanda Türkiye’de oynanacaktır. Suudi Arabistan’da yaşanan skandal, bütün takımları birleştirmiştir. İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadı, Beşiktaş ve Samsunspor’un çağrılarına uygun olarak Dolmabahçe veya 19 Mayıs Stadı, bu maç için uygun stat olabilir. Her durumda 2023 Süper Kupa maçı, yalnız Galatasaray ve Fenerbahçelilerin değil, hangi kulübün üyesi veya taraftarı olursa olsun, bütün futbol seyircilerinin heyecanla izleyeceği bir maç olacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP