“Marx’ta Para” çıktı…

“Marx’ta Para” çıktı…

ABONE OL
10 Aralık 2023 15:35
“Marx’ta Para” çıktı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşamını Fransa’da sürdürürken, düşünsel anlamda yaptığı çalışmalarıyla gündeme gelen, sitemiz olaynet.net’te de yazılarına yerdiğimiz Habip Hamza Erdem’in “Marx’ta Para” adlı yapıtı raflarda yerini aldı.

Yapıt üniversitelerin, akademisyenlerin başucu kaynaklarından bir olma özelliği de taşıyor. Yazarın, “Marx’ta Para” yapıtının arka sayfa notu şöyle:

“Bu çalışma temel olarak Suzanne de Brunhoff ‘un (1929-2015) çalışmalarına ve özelikle de Marx’ta Para başlıklı çalışmasına dayanmaktadır.

Söz konusu çalışmasında Brunhoff, klasik denilen ekonomistler ve uzantılarının ekonomi ve özel olarak da para konusundaki görüşlerinin Marx tarafından nasıl eleştirildiği ve kendine özgü ekonomi ve para kuramı geliştirdiğini, bugüne kadar yapılamamış bir bütünlük içinde sunmaktadır.

Ancak o kadarla da kalmayıp, günümüz ekonomik sorunlarıyla güncel bağlantısını kurmayı da başarmıştır.

Bu çalışmada, Marx’ta, Para’nın bütünlüğünü koruyarak, Brunhoff’un diğer çalışmaları ve bu konudaki kimi temel yayınlara gönderme yapılarak, sıradan bir ‘para kuramı’ yerine özde ‘kapitalizmin finansmanı ve sorunları’nı ele alınmaktadır.

Ancak Brunhoff’un Devlet ve sermaye arasındaki ilişkileri çözümlediği ve ‘başyapıt’ olarak değerlendirebilecek çalışmasından da söz edilmektedir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP