CHP’li Gürer’den, Bakan Koca’ya “Beyaz Kod” sorusu…
  • OLAY NET
  • Gündem
  • CHP’li Gürer’den, Bakan Koca’ya “Beyaz Kod” sorusu…

CHP’li Gürer’den, Bakan Koca’ya “Beyaz Kod” sorusu…

ABONE OL
12 Aralık 2023 14:51
CHP’li Gürer’den, Bakan Koca’ya “Beyaz Kod” sorusu…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sağlık kuruluşlarında şiddet ve tehdit gören personelin korunması amacıyla uygulamaya konulan “beyaz kod” ihbarlarıyla ilgili sayısal verilerin açıklanması istemiyle, Sağlık Bakanlığına soru önergesi verdi.

CHP’li Gürer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu soruları yöneltti:

“2023 yılı içerisinde toplam kaç adet ‘Beyaz Kod’ ihbarı verilmiştir? Bu ihbarlar hangi tür şiddet veya tehdit durumlarına yönelik yapılmıştır?

Uygulama başladığı günden bugüne verilen “Beyaz Kod” ihbarı sayısı kaçtır?

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve tehdit durumlarının yoğunlaştığı alanlar hakkında Bakanlığınız tarafından inceleme başlatılıp bir önlem geliştirilmiş midir?

“Beyaz Kod” alarm sistemine gelen ihbarlar sonucunda alınan tedbirler ve sağlık çalışanlarının güvenliği için yapılan düzenlemelerin yetersiz kalmasının nedenleri nelerdir?

Sağlık çalışanlarına güvenliğini sağlamak adına yeni düzenlemeler yapılacak mıdır?”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet vakalarının tamamının olayın yaşandığı kurum idaresi tarafından, olayın hemen akabinde adli mercilere ve aynı zamanda hukukî takibi için İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan Beyaz Kod İl Koordinatörlüklerine bildirildiğini belirtti.

Bakan Koca, açıklamasında ayrıca, “Bu birimde görevli kurum avukatları tarafından adlî sürecin her aşaması takip edilmekte, şiddete maruz kalan sağlık personeline ilgili mevzuatı kapsamında hukukî yardım sağlanmaktadır. Üniversite personeli bakımından ise rektörlükçe ilgili mevzuatına göre hukukî yardım verilmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP