Covid-19 aşıları tartışılıyor!

Covid-19 aşıları tartışılıyor!

ABONE OL
24 Ekim 2023 14:11
Covid-19 aşıları tartışılıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Covid-19 salgını sürecinde, Sağlık Bakanlığı tarafından yurttaşlara uygulanan aşılar, bu ayıların yan etkileri ile yaşamını yitiren yurttaşların otopsi raporlarında olağan dışı bulguların kamuoyuna açıklanması için yazılı soru önergesi verdi.

CHP’li Gürer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu sorularına yanıt istedi:

“1.Covid-19 pandemisi döneminde, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan aşı uygulamalarında hangi aşılar kullanıldı ve kaç doz uygulandı?

2.Covid-19 aşılarıyla ilgili olarak, hangi yan etkiler gözlemlendi ve bu yan etkilerin Türkiye’deki durumu nedir?

3.Almanya’da BioNTech aşısı ile ilgili yaşanan yargı davaları Bakanlık tarafından takip edilmekte midir? Türkiye’de bu aşının kullanımı ve etkileriyle ilgili yaşanan olumsuz geri dönüşler neler olmuştur?

4.Türkiye’de Covid- 19 nedeniyle ölen kişilerin otopsi raporlarında tespit edilen olağan dışı bir bulguya rastlanmış mıdır?

5.Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşılarıyla ilgili olarak vatandaşlara bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapmış mıdır? Bu çalışmaların kapsamı nedir?

6.Türkiye’de Covid-19 pandemisi sırasında aşılama programı hakkında güncel verileri paylaşabilir misiniz?

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP