İsrail’den “Kara harekatı” açıklaması…

İsrail’den “Kara harekatı” açıklaması…

ABONE OL
24 Ekim 2023 13:30
İsrail’den “Kara harekatı” açıklaması…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

7 Ekim’de Filistinli silahlı gruplarla başlayan çatışmalar sürerken İsrail ordusu, rehineler için Gazze’ye sınırlı kara operasyonu yapıldığını açıkladı.

Ekonomist Dergisi’nde yer alan habere göre, İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı açıklamada, şu ana dek 222 İsrailli esirin kimliğini saptadıklarını, Gazze’de rehin tutulduklarına ilişkin ailelerine bilgi verdiklerini söyledi.

Hagari, “Bir sonraki aşamaya (kara harekatı) hazırlanan zırhlı ve piyade birlikleri, gece saatlerinde, silahlı hücreleri yok etmek, kayıplar ve kaçırılanlarla ilgili bilgi edinmek amacıyla sızma operasyonu düzenledi” dedi.

Öte yandan, İsrail ordu radyosu, Tel Aviv’in bölgeye takviye ABD kuvvetleri gelene kadar Gazze Şeridi’ne beklenen “kara savaşını ertelemeye” karar verdiğini duyurdu. İsrail ordu radyosundan yayımlanan haberde, “ABD, İran’ın bölgedeki güçlerine yönelik saldırılarının artması endişesiyle kara manevrasına hazırlık olarak Orta Doğu’ya takviye Amerikan kuvvetleri göndermeyi planladığını İsrail’e bildirdi” sözlerini kullanıldı.

Haberde, tahminlere göre takviye ABD güçleri gönderilene kadar beklenmesi ve kara harekatının ertelenmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

İsrailli yetkililerin, operasyonun ertelenmesinin tek nedeninin bu olmadığını belirttikleri aktarılırken, askeri güçlerin operasyonel hazırlığının arttırılması, Hamas’ın elindeki esirler meselesine çözüm bulunması ve ek serbest bırakma anlaşmalarının uygulanma olasılığı gibi başka nedenlerin de olduğuna işaret edildi.

7 Ekim’de başlayan İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde ölenlerin sayısı 5 bin 87’ye, yaralananların sayısı da 15 bin 273’e yükseldi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP