İsrail’den yurttaşlarına uyarı

İsrail’den yurttaşlarına uyarı

ABONE OL
22 Ekim 2023 16:53
İsrail’den yurttaşlarına uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail, yurttaşlarına, Türkiye’nin de arasında yer aldığı bazı ülkeler için uyardı.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail-Filistin çatışması nedeniyle “son günlerde dünyanın çeşitli ülkelerinde İsrail karşıtı protestolarda ciddi artış saptandığına” vurgu yapılarak, yurttaşlarına yönelik seyahat uyarısında bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, “bir sonraki duyuruya kadar, Türkiye, Mısır (Sina dahil), Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas dahil olmak üzere tüm Orta Doğu/Arap ülkelerinde kalmaktan kaçınılması” salık verildi.

soL’da yer alan habere göre, açıklamada ayrıca, Malezya, Bangladeş, Endonezya gibi seyahat uyarısı olan Müslüman ülkelere ve Maldivler gibi seyahat uyarısı yapılmayan Müslüman ülkelere de gidilmemesi istendi.

Bu kapsamda, Mısır (Sina dahil) ve Ürdün’e yönelik seyahat uyarılarının “yüksek tehdit” anlamına gelen 4. seviyeye (yüksek tehdit) yükseltildiği, İsraillilerden bu ülkelere gitmemeleri ve bu ülkelerde kalanların bölgelerini mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri istendi.

Seyahat uyarısı 3. seviyeye çıkarıldı

Fas’a yönelik seyahat uyarısının 3. seviyeye çıkarıldığı ve bu ülkeye yönelik zorunlu olmayan seyahatlerden kaçınılması salık verildi.

Açıklamada, “dünyanın çeşitli ülkelerinde İsrail ve Yahudi sembollerine karşı düşmanlık ve şiddet gösterilerinin yanı sıra İsraillilere ve Yahudilere zarar verme çağrısında bulunan küresel cihat unsurlarının söylemlerinde artış görüldüğü” belirtildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, 7 Ekim’de başlayan İsrail-Filistin çatışması nedeniyle vatandaşlarına daha önce de seyahat uyarısında bulunmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP