CHP’den İyi Parti’ye yeni öneri gidecek

CHP’den İyi Parti’ye yeni öneri gidecek

ABONE OL
12 Aralık 2023 16:25
CHP’den İyi Parti’ye yeni öneri gidecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

İyi Parti her ne kadar “özü başına”, “hür ve müstakil” olarak seçime gideceğini defalarca açıklamasına, GİK’in kararına karşın CHP kanadından sürekli ılımlı mesajlar geliyordu..

Genel Başkan Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı –kimlerine göre gölge genel başkan- Ekrem İmamoğlu’nun işbirliği için umutlarını sürüyordu..

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve A Takımının iddiası, tek başına seçime girme kararından Özgür Özel’in somut bir teklif getirmemesi olarak belirtilmişti..

İzlenimler, CHP’nin kapalı kapılar ardında İyi Parti’ye somut bir önerge ile masaya oturacağını gösteriyor..

Malum, Genel Başkan Özgür Özel, İstanbul, Ankara ve Aydın dışımdaki büyükşehir belediye başkanlar için anketler yaptırılacağını ondan sonra adaylıklarına karar verileceğini açıklamıştı..

Bu açıklamadan sonra giderek CHP’nin eş genel merkezîne dönüşen Saraçhane’den Adana’ya yedi ayrı şirkete anket yaptırıldığı, tüm anketlerden mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yeniden aday olarak çıktığı ifade ediliyor..

Karalar’ın aday olmasını istemeyen Saraçhane’nin bu amacını gerçekleştirmek için yapacağı hamlenin İyi Parti’ye el altından somut bir öneri götürerek, Akşener’in beklentilerini karşılamak yolunda olacağı ileri sürülüyor..

Saraçhane’nin İyi Parti’ye Adana’yı bırakmayı teklif edeceği iddiasının yanında ayrıca Denizli ve Balıkesir’de de İyi Parti’nin adaylarının desteklenmesinin de öneriler arasında yer alacağı kaydediliyor..

Saraçhane, Adana, Denizli ve Balıkesir’in İyi Parti’ye bırakılarak, CHP – İyi Parti ittifakını yaşama geçirmek için bir adım atacak..

Önerinin bu hafta içinde temas halinde olunan İyi Partililer aracılığıyla Meral Akşener’e iletilmesi bekleniyor..

Saraçhane böylece, hem İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun yeniden kazanma şansını yükseltmeyi, hem de Adana’da örgüt ve tabanından gelecek Zeydan Karalar’ın adaylığı konusundaki baskılardan kurtulmayı planlıyor..

Yani, akılları sıra bir taşla iki kuş vurmuş olacaklar!..

Hesaplar tutar mı, Saraçhane hedeflerine ulaşır mı?

Her hesap her zaman tutmaz, kimi zaman ters teper..

Bunun en güzel örneğine de 2019’da İstanbul Büyükşehir’de yenilenen seçimde tanık olmuştuk..

Ataların deyimiyle, Dimyata pirince giderken, bir bakmışsınız Saraçhane evdeki bulgurdan oluvermiş!…

 

Zafer Partisi ellerini ovuşturuyor

AK Parti Parti ile MHP arasında sürdürülen yerel seçim ittifakı ile ilgili henüz kamuoyuna somut bir açıklama yapılmadı..

Ne Ak Parti, ne de MHP, hangi ilde hangi partinin seçime gireceği konusunda net bir bilgi vermekten kaçınıyor.. Açıklanan tek şey 30 büyükşehirde ortak adayla seçime girileceği..

Belirsizlik sürünce haliyle söylenti ve algı operasyonları da yoğunlaşıyor..

Belirsizliğin her iki partinin tabanında da endişeli bekleyiş doğurması ise dedikodu üreticilerinin ve algı operasyonları uzmanlarına altın tepsi içinde fırsat sunuyor..

Bu dedikodu  ve algı operasyonlarından Adana’da nasibini alıyor..

MHP’liler Adana’da Büyükşehir adaylığının kesinlikle MHP’ye bırakılmasının bekliyor..

AK Parti içinde bir grup ise, Erdoğan ve Bahçeli arasındaki görüşmelerde Adana’da AK Parti’nin aday göstermesinin kararlaştırdığı yolunda bir algı yaymaya çalışıyorlar..

Hatta, bir adım daha ileri gidip iki liderin AK Parti adayının Halil Nacar olması konusunda görüş birliğine vardıklarının iddia ediyorlar..

Haliyle bu durum MHP tabanı arasında tepki doğmasına neden oluyor..

Sakarya Milletvekili Saffet Sancaklı’nın açıklamalar MHP tabanındaki endişelerin ve beklentilerini dile getirilmesiydi..

Görülen o ki, Saffet Sancaklı’nın dile getirdiği endişe ve beklenti ile talep Adana’da da fazlasıyla var..

Bu arada, tüm bu dedikodu ve algı operasyonlarını ellerini ovuşturarak izleyen bir parti var: Zafer Partisi..

Zafer Partisi, MHP tabanında doğacak tepkide, Türk milliyetçilerinin oylarının hatırı sayılır bir bölümünün Zafer Partisi’nde toplanacağını düşünüyor..

Pek de yanlış bir hesap değil..

Cumhur İttifakı’nın Adana’da AK Parti adayı ile seçime girmesi durumunda, Zafer Partisi gerek MHP, gerek İyi Parti ve seçimlerde oy kullanmamayı yeğleyen Türk milliyetçilerine hitap edecek adaylar çıkarması halinde Adana’da dengeleri de, seçim sonuçlarını da kimsenin hesap etmediği biçimde değiştirecektir..

Adını yerel seçimin kazanan partileri arasına yazdırma şansını da yakalamış olacaktır…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP