CHP’de değişmeyen bir davranış; Ali Fazıl Kasap SP’de…
  • OLAY NET
  • Gündem
  • CHP’de değişmeyen bir davranış; Ali Fazıl Kasap SP’de…

CHP’de değişmeyen bir davranış; Ali Fazıl Kasap SP’de…

ABONE OL
17 Aralık 2023 13:23
CHP’de değişmeyen bir davranış; Ali Fazıl Kasap SP’de…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ali Fazıl Kasap Saadet Partisi’ne geçti. CHP Grubundan konuyla ilgili bir açıklama yapılarak “Muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması amacıyla bu tavrı almış bulunuyoruz” dendi.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in yaşamını yitirmesi sonrasında Saadet Partisi’nin Gelecek Partisi ile birlikte oluşturduğu Meclis grubu, Meclis’te grup kurabilmek için yeter sayı olan 20 milletvekilinin altına düşerek 19 olmuştu. Kasap’ın katılımıyla, Saadet Partisi’nin vekil sayısı yeniden 20 oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın bütçe görüşmeleri boyunca Saadet Partisi’nde görev yapacağını belirterek şunları söyledi:

“Saadet Partisi sözünü söyleyemez hale gelirse bu demokrasi açısından da çok ayıp. Hele hele Hasan Bitmez’in son nefesine kadar kürsüde sözünü söylemeye çalışan gayreti de göz önüne getirilince kendisinin hatırasına da saygısızlık olur.” diyen Özel, “Biz bu grubun düşmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Tüm muhalefet partilerinin birer milletvekili ile bir demokrasi dayanışması yapmasını önerdik. Ancak bugün saat 11.00’e doğru henüz tüm partilerin bu kararı alamadığını öğrendik. Saat 11.00’de de görüşmeler başlıyordu. Kütahya Milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap, grubumuz adına bir fedakarlık yaparak bütçe görüşmeleri boyunca Saadet Partisi’ne katılıyor. Saadet Partisi her gün 60 dakikalık söz hakkını kullanacak.” değerlendirmesinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP