İktidara koşan bir CHP…

İktidara koşan bir CHP…

ABONE OL
15 Ekim 2023 16:26
İktidara koşan bir CHP…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Adayı Özgür Özel, partisinin Düzce İl Kongresi’nde konuşurken, CHP’yi nereye taşıyacağının da ip uçlarını verdi.

Özel’in açıklamasında, kime hizmet ettiği belli olmayan danışmanlar ordusuna da vurgu yaparken şunları söyledi:

“Bizim bu 52’ye 48 iktidar muhalefet dengesine de, CHP’nin bu durumuna da esastan bir çözüm getirmemiz lazım. Yollardayız, büyük bir mücadelenin içindeyiz. Kırmadan dökmeden farklılıklarımızı söyleyerek büyüyoruz. 

Kayıt dışı siyasete, merdiven altı siyasete karşı çıkıyoruz. Nereden geldiği, kime satıldığı belli olmayan ticarete kayıt dışı ticaret deniyor. Peki kayıt dışı siyasete ne demeli? Nereden geldiği belli olmayan, kime hizmet ettiği belli olmayan danışmanlar ordusunun öğrendiğimizde bizim bile şaşırdığımız protokllörüe kayıt dışı siyaset diyoruz. Siyaseti kayıt altına alacağız. Biz bu kayıt dışılıktan hiçbir fayda görmedik. Size, iktidara koşan bir Cumhuriyet Halk Partisi sunuyorum.

Bu partinin doğru örgütlenmeyle ne insan kaynakları ne de iktidar sorunu var.

Yukarıda karar süreçlerinin danışmanlarla yürütüldüğü, bizlerde olmayan aklın sağdan, daha sağdan danışmanlarla getirildiği, bizlerde layık görülemeyen kadroların sağdan kadrolarla doldurulduğu, baş üstünde bir yüzde 25’lik cam tavana ikna olmuş mahcup ve mahkum bir siyaseti reddediyorum. ‘Biz yüzde 25’i geçemeyiz, ittifaklar kuralım’, elbette kuralım. ‘Onlara benzeyelim, onlara benzeşelim, onun dilini kullanalım, halk demeyelim, millet diyelim’. Milleti de diyelim ama halk demekten de korkmayalım. Dünya kadar saldırı var, laiklik tehdit altında. Bunu eğitim sendikalarına bırakalım. Bu konuda barolar açıklama yapsın. Biz bir şey söylersek yanlış anlaşılır, oyuna gelmeyelim diye diye oyuna gelme oyununa gelip, dünya kadar taviz vermeyen, başta laiklik altı oku canı gibi savunan bir partiye ihtiyaç var.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP