Tülay Hatimoğulları’nın açıklamaları

Tülay Hatimoğulları’nın açıklamaları

ABONE OL
17 Kasım 2023 16:52
Tülay Hatimoğulları’nın açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

HEDEP Eş Genel Başkanı sayın Tülay Hatimoğulları, dün Eş Genel Başkan olarak Adana’da basınla ilk buluşmasını gerçekleştirdi..

Hatimoğulları’nın gerek siyasal güncel gündem, gerek yerel seçimlerle ilgili açıklamaları çok net ve doyurucu bilgiler içeriyordu..

Diğer genel başkanlardan duymadığımız netlikte ifadelerle hem kendisinin, hem partisinin görüşlerini aktardı..

Hatimoğulların’nın sözlerinden, HEDEP’in14-28 Mayıs seçimlerinin iç muhasebesini yapan tek parti olduğu anlaşılıyordu..

Aslında, HEDEP’in gerek Yeşil Sol Parti döneminde, gerek ad değişikliği sonrasında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak yetkililerin yaptığı açıklamalar, partinin tutum ve davranışları, seçim sonuçlarının ve oy kaybının muhasebesini yapan tek parti olduğu haftalar öncesinden bizlere gösteriyordu..

Hatimoğulları’nın 31 Mart 2024’de yapılacak yerel seçimlerde, önceki yerel seçimlerde birinci ve ikinci parti oldukları yerlerde belediye eş başkan adayları çıkaracaklarını, Batı’da açık ve şeffaf yapılacak ittifaklara olumlu yaklaşacakları yolundaki ifadeleri, siyasal partileri takip eden bir gazeteci olarak beklediğim sözlerdi..

Sayın Hatimoğulları, aday çıkaracakları yerlerde eş başkan ve belediye meclis üyelerini önseçimle belirleyeceklerini açıkladı. CHP’nin değişim diyerek gelen yeni genel başkanı Özgür Özel’in, Kurultay’da verdiği önseçim sözünden, koltuğa oturduktan sonra çark etmesi ve zamanı bahane göstererek temayül yapacaklarını ve tüzük kurultayının mayısa sarkacağını açıklamasından sonra, Hatimoğulları’nın açıklamalarını çok daha değerli hale getirdi. Demek ki, niyet gerçek olursa, zaman önseçim için bir engel olmuyormuş..

Umarım, HEDEP’in ve sayın Tulay Hatimoğulları’nın sözleri diğer partilere de örnek olur ve adaylarını hiç bir gerekçenin ardına sığınmadan merkez yoklaması yoluyla belirleme eğiliminden vazgeçerler..

Hatimoğulları’nın HEDEP’in önseçimi sadece kendi üyeleriyle değil, o bölgedeki demokratik kuruluşlar ve güçleri de isterlerse  eyleme ortak ederek geniş kapsamlı bir biçimde belirleyeceklerini belirtmesi, diğer siyasal partilere de örnek olması gereken bir uygulama olarak karşımızda durmaktadır. Geniş kapsamlı önseçim, HEDEP’in adaylarının 31 Mart seçimlerine daha güçlü girecekleri ve bizzat halk tarafından aday gösterilmeleri nedeniyle sandıktan beklenenden daha büyük başarılarla çıkacaklarının işaretidir.

CHP’nin, 11 büyükşehir belediyesi dahil elindeki belediyeleri korumak ve yenilerinin eklemek için HEDEP’in oylarına gereksinimi olduğu açık. Bunu da CHP’li yetkililer ve belediye başkanları her fırsatta dile getiriyorlar. Ancak. Bu ifadelerin seçim ittifakına dönüşmesi için CHP yöneticilerinin Tülay Hatimoğulları’nın dile getirdiği gibi, HEDEP’i yok saymadıkları, görmezden gelmeyecekleri, açık ve şaffaf şekilde masaya oturtacakları bir ittifak anlayışıyla hareket etmesi de bağlı olduğu da bir gerçek..

Bu aşamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in geçmişte HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili ifadelerini anımsayınca, CHP’nin HEDEP ile açık ve şeffaf bir şekilde ittifak görüşmeleri yapacağı konusunu kişisel olarak kuşkuyla karşılıyorum..

Özel’in tıpkı Kılıçdaroğlu gibi gizli ve mahcup şekilde ittifak yapmak istemesi halinde ise HEDEP’in gücünü arkasına alması olanaksız olacaktır.

CHP’lilier ya da HEDEP ili işbirliği yapmak isteyen partiler Hatimoğlulları’nın “’HDP hele bize oy versin ama kenarda dursun, HEDEP bizim yanımızda görünmesin’ gibi bir yaklaşımı bu dönem kabul etmeyeceğimizi ilan ettik” sözlerine dikkate almak ve bu doğrultuda görüşmelere hazırlanmaları gerekiyor..

Hatimoğulları’nın, HDP’li belediyelere kayyum atanması ile ilgili sözleri de ilginç ve bir doğruyu dile getiren ifadelerdi. Hatimoğulları, bu konuda, “İktidar kayyum konusunda HDP belediyelerinde staj yaptı. Sonra her yerde uygulamaya başladı” dedi. Bu sözler, bugüne değin, kimsenin dile getirmediği ya da görmezden gelmeye çalıştığı bir gerçeği bütün çıplaklığıyla dile getiriyordu..

Adana’nın çıkardığı ilk kadın genel başkan olan Tülay Hatimoğulları’na 31 Mart yerel seçimleri ve sonraki seçimlerde bütün kalbimle başarılar diliyorum..

Yolu açık olsun!…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP