Sen nerdesin?

Sen nerdesin?

ABONE OL
7 Kasım 2023 13:04
Sen nerdesin?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suay KARAMAN

Cumhuriyetimizin 100. Yılını halkın coşkulu katılımıyla, törenlerle, konserlerle ve özellikle Anıtkabir’e büyük katılımla kutladık. Bu coşkulu kutlamalar geleceğe umut verdi. 29 Ekim kutlamalarında Türk Eğitim Derneği (TED) Antalya Koleji’nde yapılan kutlama ise, ülkemizin gündemine yerleşti.

TED Antalya Koleji’nin Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş, yaptığı konuşma ile cumhuriyetimize sahip çıktı. Aydın bir Türk kadını ve gerçek bir Cumhuriyet Öğretmeni olarak konuşmasının hakkını da verdi. Emine Öğretmen, cumhuriyetimizin yüzüncü yılını özetlediği konuşmasında, aynı zamanda ihanetin üzerine de projektör tuttu. Şu sözleri büyük heyecan yarattı ve alkış aldı.

“Onun için canını vermeye hazır olanların yanında onun adını anmaktan imtina edenlerle beraber Cumhuriyetin bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanda yüz yıl önce anayasaya cumhuriyet yazdırmak için ömrünü feda edenler, bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaya çalışanlar. Peki, tüm bunlar olurken sen nerdesin?

Bildin mi 100 yıl önce kurulmuş cumhuriyetinin değerini, özgürlük kelimesinin değerini? Özgürlük kelimesinin anlamını kavrayabildin mi gerçekten? Kula kulluk etmediğin her gün için şükrettin mi yaradana? Koskoca ülken Araplar için darphane, Bulgarlar için AVM, Suriyeliler için doğumhane, bizim için tımarhaneye dönüştürülmeye çalışılırken sen nerdesin?

Tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti ibaresi sökülürken, milli marşını kâğıda bakmadan okuyamayan, ya da milli marşı okunurken ayağa kalkmaya tenezzül etmeyen bir güruh, gencecik kadın sporcularını yaftalayıp, millilikten söz ederken sen nerdesin?

Cumhuriyetin gözbebeği bütün fabrikaları bir bir yabancılara satılırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı parası olan herkese çerez gibi dağıtılırken, yabancılar ülkende imtiyazlarla sefa sürerken, parası olan her şeye hüküm verirken, memurun, doktorun, işçinin, öğretmenin kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken ve en önemlisi geleceğim dediğin gençler umutsuzca ülkeden gitmenin yollarını ararken sen nerdesin?”

Emine Karakaş öğretmenin bu sözlerine katılmamak mümkün değil. Bu sözlere katılmayanların nerede oldukları bellidir ama bizler Emine öğretmenin yanındayız. Toplumun imamlara değil böyle aydın öğretmenlere ve korkmadan ülkemizin gerçeklerini haykıracak cesur insanlara gereksinimi var.

Atatürk’e ve laik Cumhuriyetimize yapılan saldırılara seviyeli ve duygulu yanıt veren Emine Karakaş öğretmenin konuşması cumhuriyet değerlerimizi korumaya yöneliktir. Ancak bundan rahatsızlık duyanlar hemen harekete geçmiştir. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu“ ile Emine öğretmen Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı, geceyi adliyede geçirdi, sabah ifadesi alınarak, mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun insanlık onuruyla, vicdanla, ahlakla bağdaşmayacak açıklamalarını, yayınlarını görmezden geleceksiniz ama Emine öğretmene saldıracaksınız. Ensar Vakfı’nda çocuklara taciz ve tecavüz eden sapıklara sahip çıkacaksınız ama Emine öğretmene saldıracaksınız. Antalya’da cemaat yurdunda kafası kesilerek öldürülen genci ve cemaat yurtlarında baskılara dayanamayarak canına kıyan öğrencileri, şiddete maruz kalan gençleri görmezden geleceksiniz ama Emine öğretmene saldıracaksınız. Eşsiz liderimiz Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaretleri ile bilinen, “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen fesli pisliklere, İskilipli Atıf, Şeyh Said, Seyid Rıza ve benzerleri hainlere sarılacaksınız ama Emine öğretmene saldıracaksınız.

İşte laik ve demokratik cumhuriyetimizin getirildiği durum ortadadır. Laik, çağdaş ve bilimsel eğitim yok edilerek, ortaya dindar ve kindar nesiller çıkarılmaktadır. Laikliğe sahip çıkılmadan, eğitim gericilerden temizlenmeden ülkemize aydınlığın gelmeyeceği bilinmelidir. Bu nedenle cumhuriyetimizin aydınlık yüzü Emine Karakaş öğretmenimizin yanındayız ve destekliyoruz. Bunun böyle bilinmesi gerekir.

 

6 Kasım 2023.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP