Fırtına ağaçları yerinden söktü!

Fırtına ağaçları yerinden söktü!

ABONE OL
26 Kasım 2023 15:32
Fırtına ağaçları yerinden söktü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Antalya genelinde Meteoroloji’nin hafta sonu yaptığı şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle hazır bekleyen Anakent Belediyesi ekipleri seferber oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı ve turuncu kod uyarısı yapılmasının ardından Antalya’da Cumartesi, Pazar günü etkili olan fırtınayla şiddetli yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.

Anakent Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri ile ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri, iki gün boyunca gelen ihbarlara anında müdahale etti.

25 Kasım Cumartesi günü Antalya 196 kilogram yağış aldı. ASAT’a 274 su baskını ihbarı geldi. Kentin farklı noktalarında fırtına nedeniyle 13 ağaç devrildi, 200’e yakın ağacın dalları kırıldı. Bazı ağaçlar, araçların üzerine devrildi. Ana yollarda orta refüjlerde devrilen ağaçlara müdahale eden ekipler, kırılan ağaç dallarını keserek araç ve yaya trafiğinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçti.

Anakent Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de merkez ve diğer ilçelerde meydana gelen su baskınlarına anında karşı koydu.

Ekipler, sabaha dek tüm alt geçitle ana arterleri açık tutmak için çaba harcadı. Akşam saatlerinde hızlanan aşırı yağışlardan dolayı ekipler, mazgalları açık tutmak için uğraş verdi.

Ayrıca Antalya’daki yat limanlarında bazı tekneler battı, birçok tekne de zarar gördü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP