Ankara seferleri başladı

Ankara seferleri başladı

ABONE OL
18 Kasım 2023 13:21
Ankara seferleri başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ömer ALPDOĞAN

Kasım ayının sonlarına doğru yaklaştıkça siyasette iyice ısınmaya, hatta kaynamaya başladı..

Belediye başkanlığı hayalleri kuranları, ellerinde dosyalarla Ankara yolarına düşmeye başladılar..

Gönlünde yatan hangi parti ise, o partinin genel merkezi postu sermeye başladılar..

Hepsinin de tek amacı, başta genel başkanları olmak üzere yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcıları, MKYK ve Parti Meclisi üyeleriyle görüşmek, aday adaylıklarını açıklayıp, adaylık için yolun açılmasının beklemek..

Takip edebildiğimiz kadarıyla, şu günlerde aday adayı ağırlama yoğunluğu yaşayan partilerin başında Cumhur İttifakı’nın iki büyük ortağı geliyor..

MHP ve AK Parti Genel Merkezleri’nde hemen her gün bir kaç tane belediye başkan aday adayını elinde dosyası ile görmek olası.

Henüz Ankara’ya gidemeyenler ise, genel merkezdeki tanıdıkları, eş ve dostlarının devreye sokarak adlarını anımsatma derdindeler..

İyi Parti’de belirsizlik aday adaylarını beklemede kalmaya zorlarken, CHP’de ise beklemeye geçmenin nedeni önseçim belirsizliği.

Aday olmak isteyen ancak mutlaka önseçim yapılmasını isteyen partililer, dosyalarını hazırlamış, genel merkezin ön seçim kararını bekliyorlar..

Bir çoğu ön seçim yapılmaması halinde aday olmayacağını ifade ederken, bazıları da o durumda bağımsız aday olacaklarının söylüyorlar..

Gidişat, Pazartesi’nden sonra Ankara yolcularının sayısının daha da artacağı; daha önce giden kişilerin adlarını anımsatma babında yeniden Ankara’yı su yolu yapacakları anlaşılıyor…

 

Akşener ile Bilici görüşmesi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ANAP eski Adana Milletvekili ve AK Parti eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici dün saat 15.00 itibariyle İyi Parti Genel merkezi’nde bir aya geldiler..

Görüşme ilginç sonuçlara gebe..

Çünkü, Mehmet Ali Bilici, oğlunu Adana Milletvekili yaptığı İyi Parti’den Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmayı planlıyordu ama, 14 Mayıs’da sandıktan çıkan sonuçtan sonra vazgeçmişti..

Yerine başka bir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı arayışlarına başlamıştı..

İlk öneri götürdüğü kişi ise Adana Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkanı Aytaç Durak ile yeni Başkanı Zeydan Karalar’ın bürokratı olmayı başaran Abdulkadir Küreksiz olmuştu..

Merkez Sağ’dan gelen Küreksiz’in, ilk başta olumlu baktığı adaylık teklifini reddetmesinden sonra da aday arayışlarını sürdürmüştü..

Adana’da karşılaştığı herkese, adayı oğlu Adana Milletvekili Bilal Bilici’nin belirleyeceğinin söylüyordu..

İşte bu nedenle, Akşener ile Mehmet Ali Bilici görüşmesi önemli..

Akşener, Bilici’ye mi aday ol talimatı verecek yoksa, Bilici yeni bir isim mi önerecek?..

Bu görüşmenin sonucuna da büyük olasılıkla bir kaç gün içerinde tanık oluruz..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP