Viride Kwartet Openbare Bibliotheek Amsterdam salonunda

Viride Kwartet Openbare Bibliotheek Amsterdam salonunda

ABONE OL
10 Ekim 2023 10:20
Viride Kwartet Openbare Bibliotheek Amsterdam salonunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlhan KARAÇAY

Hollanda’da günümüzün en heyecan verici ve ilgi çekici genç dörtlülerinden biri olan ‘Viride Kwartet’, ünlü Türk komponistler Adnan Saygun ve Fazıl Say’ın eserlerini Amsterdam’da icra edecekler.

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü’nün organize ettiği konser, 30 Ekim Pazartesi akşamı saat 20.00’de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) salonunda verilecek.

İki saat sürecek olan konserde, sanatseverlere Bella Bartok en Franz Schubert’ten de eserler sunulacak. Hollanda Korosu’nun eski başkanı müzikolog Leo Samama da, Türkiye’nin müzik geleneğini anlatacak.

Pek çok Batılı Büyükelçi’yi de bu konsere davet ettiklerini belirten Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Adil Akaltun, konsere girişin ücretsiz olduğunu söyledi.

VİRİDE DÖRTLÜSÜ’NÜ TANIYALIM Afbeelding met boom, persoon, kleding, buitenshuis Automatisch gegenereerde beschrijving

Viride Dörtlüsü, kemancılar Salomé Bonnema ve Nadia ten Kate , viyolacı Sedna Heitzman ve çellist Jurre Koopmans‘tan oluşuyor . Üyeler, Lahey Kraliyet Konservatuvarı’nın Genç Yetenekler Okulu’nda okudukları dönemde, genç yaşta arkadaş oldular. 2017 yılında ortaokul yıllarında yoğun bir şekilde dörtlü olarak çalmaya başladılar. Dördü de daha sonra aynı konservatuvarda lisans programına geçti.

Dörtlü, Orlando Festivali, Zeister Muziekdagen, Schiermonnikoog’daki Festival, Jong Talent, Crans Montana Classics (İsviçre), Seminario Internacional Ciudad de Guadix (İspanya) ve Festival Residart (İtalya) gibi birçok uluslararası festival ve kursa katıldı. Ayrıca genellikle Avri Levitan’ın liderliğindeki Musethica projelerinin bir parçası oluyorlar.

​Dörtlü, Gary Hoffman, Mathieu Herzog, Marcin Sieniawski gibi birçok tanınmış müzisyenin yanı sıra, Matangi Quartet, Dudok Quartet Amsterdam, Cuarteto Casals, Cuarteto Quiroga, Quartetto di Cremona ve Jerusalem Quartet üyelerinden dersler aldı.

Viride Kwartet HOME

​Dörtlü birçok ödül kazandı; örneğin 2018’de Prenses ‘Christina Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazandılar ve bir yıl sonra ‘Het Kersjes Fonds‘dan, yaylı  çalgılar dörtlüsü bursunu aldılar .
Viride Quartet, çeşitli konserler sırasında, Anna Fedorova, Dana Zemtsov, Daniel Rowland, Cuarteto Quiroga, Matangi Quartet ve Jerusalem Quartet gibi tanınmış müzisyenlerle işbirliği yaptı.

​Viride Quartet’in sesi, ulusal televizyonlarda pek çok kez duyuldu. (örneğin Podium Witteman televizyon programı sırasında)
Ayrıca Amsterdam’da ‘Royal Concertgebouw’ ve ‘Muziekgebouw aan ’t IJ’, Utrecht’te ‘TivoliVredenburg’, Rotterdam’da ‘De Doelen’, Nijmegen’de ‘Concertgebouw de Vereeniging’, Eindhoven’de ‘Muziekgebouw’da ve daha bir çok ünlü salonda konserler verdiler.

​İSİM BİLDİRMENİZ YETERLİ

30 Ekim’deki bu konseri izlemek isteyenler 020-5230900 numaralı telefona veya amsterdam@yee.org.tr email adresine isimlerini bildirebilirler.

OBA (Amsterdam Halk Kütüphanesi) Oosterdokskade 143 1011 DL Amsterdam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP