Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “yeni anayasa” vurgusu…
  • OLAY NET
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “yeni anayasa” vurgusu…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “yeni anayasa” vurgusu…

ABONE OL
1 Ekim 2023 15:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “yeni anayasa” vurgusu…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni yasama yılının ilk Genel Kurul Toplantısı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Erdoğan, sosyal medyada da paylaşılan Genel Kurul’da milletvekillerine yaptığı konuşmada,  “41 yıl önce milletimizin sırtına sardığı mevcut anayasa kamburundan kurtarmak, hepimizin en öncelikli sorumluluğudur” sözüne yer vererek yeni anayasa vurgusunda bulundu.

Erdoğan şunları söyledi:

“Türkiye’yi 12 Eylül darbe yönetiminin 41 yıl önce milletimizin sırtına sardığı mevcut anayasa kamburundan kurtarmak, hepimizin en öncelikli sorumluluğudur.

41 yıllık tarihinde uğradığı irili ufaklı 20’den fazla değişiklikle âdeta yamalı bohçaya dönen bu anayasanın 2023’ün Türkiye’sini taşıyamadığı açıktır.

Bugün ülkemizin şartlarının, ilk defa demokratik sistemin kendi tabii işleyişi içinde bir anayasayı hazırlamaya ve milletin takdirine sunmaya uygun olduğuna inanıyoruz.

Türk demokrasisinin ulaştığı olgunluk seviyesi, anayasa meselesinde 27 Mayıs 1960 darbesiyle başlayan kötü geleneği tamamen sona erdirmeye fazlasıyla yeterlidir.

Cumhurbaşkanı olarak şahsım ve Cumhur İttifakı partileri olarak grubu olsun olmasın tüm partileri, tüm milletvekillerini, tüm toplumsal kesimleri, bu konuda sözü ve teklifi olan herkesi yapıcı bir anlayışla yeni anayasa çağırımıza katılmaya davet ediyoruz.

Hatta bu vesileyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin ilk dönemindeki tecrübelerin ışığında ortaya çıkan iyileştirme ihtiyacını da yeni anayasa çalışmaları kapsamında değerlendirebileceğimizi ifade etmek istiyorum.

Ülkemizi ve milletimizi Türkiye Yüzyılı anayasasına kavuşturmak için her türlü kolaylığı gösteriyor, her türlü uzlaşmaya açık davranıyoruz.

Türkiye, milletimizin hayali olan yeni bir anayasayı hak ediyor. Biz de diyoruz ki bu özlemi daha fazla geciktirmeyelim, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını yeni anayasayla taçlandıralım.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP