Paris Olimpiyatları’nda İngilizce’ye “hayır”!
  • OLAY NET
  • Dünya
  • Paris Olimpiyatları’nda İngilizce’ye “hayır”!

Paris Olimpiyatları’nda İngilizce’ye “hayır”!

ABONE OL
4 Mayıs 2024 12:04
Paris Olimpiyatları’nda İngilizce’ye “hayır”!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu çağrının merkezinde bulunan milletvekillerinden Annie Genevard mecliste yaptığı konuşmada “Olimpiyat Oyunları dilimizin etkisini yitirdiğini gösteriyor” diyerek endişesini dile getirdi.

Euronews’in haberine göre, Kültür Bakanı Rachida Dati ise parlamentoya verdiği demeçte, “Dünya çapında yayınlanan pek çok spor etkinliğinin iletişim için, başlıklarında, sloganlarında ve reklamlarında İngilizce kullanmayı seçtiği gerçeğini göz ardı edemezsiniz” dedi.

Kararın bağlayıcı olmadığını vurgulayan Dati, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasındaki Olimpiyatlar ve 28 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasındaki Paralimpik Oyunları sırasında yabancı ziyaretçilere yönelik talimatların İngilizce’nin yanı sıra diğer dillerde de verileceğini sözlerine ekledi.

Aşırı sağcı lider Marine Le Pen tarafından “kabalıkla” ve Fransız dilini bozmakla suçlanan Dati, o dönemde ırkçı olarak nitelendirilen bir dizi kişisel saldırıyla karşı karşıya kalmıştı.

Ünlü şarkıcı Aya Nakamura ‘polemiği’

Mali kökenli Fransız R&B yıldızı Aya Nakamura’nın 26 Temmuz’daki Olimpiyat açılış töreninde şarkı söyleyeceği söylentilerinin ardından şarkının hangi dilde olacağı konusu tartışmalara sahne olmuştu.

Dünyada en çok dinlenen Fransız sanatçı olan mega-star, “Djadja” gibi şarkılarında Fransızca, Arapça ve Batı Afrika lehçelerinden kelimeler kullanıyor.

Aşırı sağcı milletvekili Julien Odoul Perşembe günü yaptığı açıklamada “Fransa ‘Djadja’ değildir ve asla olmayacaktır” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP