DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Merkez Bankası’nda başkan yardımcıları değişti 
  • OLAY NET
  • Ekonomi
  • Merkez Bankası’nda başkan yardımcıları değişti 

Merkez Bankası’nda başkan yardımcıları değişti 

ABONE OL
28 Temmuz 2023 21:03
Merkez Bankası’nda başkan yardımcıları değişti 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla Merkez Bankası başkan yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ile Mustafa Duman görevden alındı. Yerlerine Osman Cevdet Akçay, Hatice Karahan ile Fatih Karahan atandı.

Ekonomistlerle piyasa profesyonelleri, 3 ismi de oldukça olumlu karşıladı. Yeni isimlerin kısa biyografisi şöyle:

Boğaziçi Üniversitesi ekonomi mezunu olan Cevdet Akçay, New York City University Graduate School and University Center’dan M.Phil ve Ph.D derecelerini aldı. Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi de baş ekonomist olarak 1 Mayıs 2018 tarihine kadar görev alan Akçay’ın araştırma alanları döviz kuru belirlenme ve borç dinamikleri, dezenflasyon.

Hatice Karahan, 1999’da Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. 2001’de Boğaziçi Üniversitesi’nden İktisat yüksek lisans derecesi aldıktan sonra ABD’de Syracuse Üniversitesi’nde ekonomi doktorasını tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra TÜBİTAK, TİM, DEİK ve İSO’ya ekonomi danışmanlığı yaptı. 2015 itibariyle İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü’nde kurucu bölüm başkanlığı görevini yaptı. 2020 yılında profesör unvanı alan Karahan, Temmuz 2017’de Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atandı.

Fatih Karahan ise 2006’da Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Matematik bölümlerinden mezun oldu. Pensilvanya Üniversitesi’nde ekonomi üzerine yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Çalışma ekonomisi ve mikroekonomi üzerine uzmanlaşan Karahan, 2012’den beri New York Merkez Bankası’na bağlı Para Politikası Araştırma Birimi bünyesindeki İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmalarında ekonomist olarak yer alıyordu.

Haber: ekonomist dergisi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP