Avrupa’da, “ikinci sığınmacı” kaygısı

Avrupa’da, “ikinci sığınmacı” kaygısı

ABONE OL
30 Ekim 2023 16:45
Avrupa’da, “ikinci sığınmacı” kaygısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupalı politikacılar, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın 2015 sığınmacı krizine benzer bir durumun yaşanmasına neden olabileceği konusunda kaygılarını dile getirdi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Brüksel’de yapılan zirvede “Bölgede istikrar Avrupalıların çıkarına. İsrail ve Mısır istikrarsızlaşırsa, bu bölgeden göç akınları hemen Avrupa’ya gelecektir” diye konuştu.

Polonyalı mevkidaşı Mateusz Morawiecki, “Bu çatışmaya kesinlikle başka bir büyük yasadışı göç dalgası eşlik edecek” dedi.

Çatışmanın Lübnan’a sıçramasından özellikle endişe duyan Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, AB’nin “bu soruna yanıt vermeye hazır” olmasını ve kendi ülkesi gibi “ön cephedeki ülkelere” yardım etmesini umduğunu söyledi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola da, “Çatışmanın uzaması halinde, Lübnan’daki Suriyeli mülteciler gibi mültecileri de düşünmeliyiz. Bu bizi daha önce deneyimlediğimiz bir duruma geri getirebilecek bir gerçeklik. 2015 bize neler olabileceğini gösterdi” sözlerini kullandı.

Avrupa, 2015 yılında Türkiye, Lübnan ve Ürdün’deki Suriyeli mülteci kamplarında yaşam koşullarının kötüleşmesi nedeniyle, çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu bir sığınmacı akınına uğramıştı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP