Erdoğan’dan Musk’a yatırım çağrısı

Erdoğan’dan Musk’a yatırım çağrısı

ABONE OL
18 Eylül 2023 15:25
Erdoğan’dan Musk’a yatırım çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna katılmak üzere New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkevi’nde Tesla ile SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk’la görüştü.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre Musk, görüşmeye oğluyla geldi.

Basına kapalı kabulde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç katıldı.

Erdoğan, Musk’a, Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarını, Dijital Türkiye Vizyonu ile Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi’ni anlattı.

Togg’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini anımsatan Erdoğan, Tesla’nın 7’nci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yaptı.

Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılacak adımlarda SpaceX ile işbirliği imkanlarının doğabileceğini belirterek, Musk’ı İzmir’de düzenlenecek TEKNOFEST’e çağırdı.

Erdoğan Musk’a kendi yazdığı “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” kitabı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan “BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım” kitabını hediye ederken, Musk’ın oğluna da futbol topu verdi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP