Musk’ın atağı rakiplere yaradı

Musk’ın atağı rakiplere yaradı

ABONE OL
5 Temmuz 2023 18:12
Musk’ın atağı rakiplere yaradı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medya platformu Twitter’ın rakipleri, Elon Musk’ın atağından sonra yükseliyor.

Musk’ın okunabilecek tweet sayısına kısıtlama getirildiğini duyurmasının ardından kullanıcılar hafta sonu hizmet sorunlarıyla karşılaşmıştı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Twitter’da sorun yaşayanlar rotayı yeni platformlara çevirmeye başladı.

Eski Twitter çalışanları tarafından kurulan, yalnız birkaç hafta önce kapalı bir beta olarak kullanıma sunulmasına karşın bu hafta sonu Spill’de, 100.000’den fazla kişi yeni hesap oluşturdu.

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey tarafından finanse edilen Bluesky, geçen cuma günü yaklaşık 184.000 kullanıcıdan pazartesi günü yaklaşık 238.000 kullanıcıya ulaştı.

Yayıncı odaklı bir Twitter alternatifi olan Post, Twitter kullanıcılarının hız sınırı sorunları yaşamaya başladığı cumartesi gününden bu yana günlük aktif kullanıcıların 4 kat arttığını ve yeni kayıtların 10 kat arttığını söyledi.

Twitter’ın rakipleri arasındaki bir diğer sosyal medya platformu Mastodon’un ise aylık yaklaşık 380.000 aktif kullanıcısı iki ay içinde 2,5 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı.

Facebook ve Instagram’ı bünyesinde bulunduran Meta şirketinin, Twitter’a rakip olarak kurduğu Threads platformunun ise perşembe günü kullanılmaya başlanacağı açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP