Altı Akdeniz ülkesi ortak iklim krizi bildirisi yayımladı
  • OLAY NET
  • Çevre
  • Altı Akdeniz ülkesi ortak iklim krizi bildirisi yayımladı

Altı Akdeniz ülkesi ortak iklim krizi bildirisi yayımladı

ABONE OL
4 Ağustos 2023 12:06
Altı Akdeniz ülkesi ortak iklim krizi bildirisi yayımladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtalya’nın da aralarında yer aldığı altı Akdeniz ülkesinin devlet başkanları iklim krizi konusunda ortak bir bildiri yayımlayarak bölge ülkeleri ve uluslararası toplumu acil ve etkili adımlar atmaya çağırdı.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Hırvatistan, İtalya, Malta, Portekiz, Slovenya ve Yunanistan devlet başkanları “Akdeniz için çağrı” başlıklı ortak bildiride iklim krizinin artık “olağanüstü bir hal” durumuna dönüştüğü belirtti.

Özellikle Akdeniz bölgesinde aşırı sıcaklar, seller, yangınlar, çölleşme ile su ve elektrik kesintileri gibi etkilerin ağır biçimde görüldüğü vurgulandı. Bildiride “Beklendiği üzere iklim krizi geldi ve patlayıcı boyutlara ulaştı, öyle ki artık ‘olağanüstü bir iklim halinden’ söz ediliyor. Aşırı doğa olayları ekosistemi yok ediyor ve günlük hayatımızı, yaşam tarzımızı tehdit ediyor” denildi. Artık kaybedilecek zaman kalmadığının vurgulandığı bildiride “Harekete geçmek, acil ve etkili adımlar atmak zorundayız. Tüm Akdeniz ülkeleri, koordinasyon içinde hareket etmeli ve iklim krizinin etkilerini durdurmak ve tersine çevirmek için ortak çaba sarf etmelidir” sözleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP