“100 Türk yurttaşından 6’sı, 100 göçmenden 1’i suç işliyor!”

“100 Türk yurttaşından 6’sı, 100 göçmenden 1’i suç işliyor!”

ABONE OL
5 Ağustos 2023 16:48
“100 Türk yurttaşından 6’sı, 100 göçmenden 1’i suç işliyor!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih’te basın kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davut Gül, göçmenler konusunda açıklamalarda bulundu.

Gül, açıklasında şu sözlere yer verdi:

Her şeyin nizamı var. Uyuşturucu, terör, cinsel taciz ve benzeri suçlara karıştıysa bunu da sınır dışı ediyoruz. Dolayısıyla da bizim göç politikamız merhametin eksen, adalet eksenli, kimseye zulüm değil. Kimsenin burada başıboş dolaşmasına da müsaade etmiyoruz. Bu uygulama devam ettiği müddetçe ki böyle bir politika var devam edecek.

Bireysel silahlanmayla, ruhsatlı silahları birbirinden ayırmak lazım. Evet, ruhsatlı silahlar da bireysel silahlanma ama bir ruhsatı var. Suç işleme oranlarına baktığımızda ruhsatlı silahlar neredeyse yok denecek kadar az. Ama ruhsatsız olarak bireysel silahlanma olabiliyor. Bununla ilgili de gerek şok uygulamalarında, gerek alanları kapatarak emniyet, jandarmanın yaptığı uygulamalarda çok sayıda silah ele geçiriliyor.

Şehir genelinde 100 Türk vatandaşından 6’sı suç işliyorsa aynı sayıyla oranlarsak 100 yabancıdan 1 yabancı suç işliyor.

Kısa süre içinde düzensiz göç İstanbul’un gündeminden çıkacak. Suça karışan her yabancıyı gözünün yaşına bakmadan sınır dışı edeceğiz.” 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP