DOLAR

30,4641

0.42%
EURO

32,9365

-0.39%
ALTIN(gr)

1.992,56

-0,58%
BİST 100

-0,58%


Düğünlerde sahte gram altın dönemi

Düğünlerde sahte gram altın dönemi

ABONE OL
23 Temmuz 2023 10:28
Düğünlerde sahte gram altın dönemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olaynet– Ulusal paranın değer yitirmesiyle birlikte hem dövizdeki artış, hem de altın ederindeki artış piyasayı olumsuz yönde etkilerken, bir yandan da sahte altınların önünü kesemiyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bir kuyumcu dükkanını ziyaret ederek, artış gösteren altın ederleriyle ilgili olarak kuyumcu esnafını dinledi.

Geçen yıl 1700 liradan sattıkları çeyrek altınının fiyatının bugün 2 bin 830 liraya çıktığına değinen kuyumcu, “Gram altın fiyatı da sürekli artıyor ki bugün itibariyle 1740 lira oldu” diye konuştu. Kuyumcu, Gürer’in “Vatandaş altın alabiliyor mu?” sorusuna da “Vatandaş alabiliyor ama nasıl alıyor onu vatandaşa sormak lazım. Vatandaş borçlu, düğün edecek. Bugün nereden bakarsan bak düğün için 200-250 bin lira yalnız altın tutuyor. Eviydi, mobilyasıydı, salonuydu. Yalnız salon eşyası 50-60 bin lira, beyaz eşyası ve diğer masraflarda üst üste konulduğunda, düğün masrafı katlıyor” yanıtını verdi.

CHP’li Gürer ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Önceki yıllarda düğünlerde çeyrek altın takanlar, doğal olarak kendi düğünleri için de aynı hediyeleri bekliyor, ancak altın fiyatlarındaki astronomik artış, çoğu vatandaşı takı konusunda sıkıntıya sokuyor. Hatta son zamanlarda yurttaşlar düğünlerde çeyrek altın takamadığı için, önceki yıllarda kendisine çeyrek altın takan düğün sahibi ile tartışmaların bile yaşandığı da söyleniyor.”

Kuyumcu, sözlerini  “O oluyor. Birde sahte altın çıktı ortaya. Bir gram, bir gram sahte altın çıktı. Düğünde onu takıyorlar.” diye konuştu. Sahte altın nasıl biliyorsunuz sorusunu yönelten Gürer’e yanıt veren kuyumcu biz onu biliyoruz. Sahte altın dışardan geliyor. İmitasyoncular yapmış, meslek tecrübesi ile biz biliyoruz” diye noktaladı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP