“Ülkenin geleceği sizin elinizde…”

“Ülkenin geleceği sizin elinizde…”

ABONE OL
23 Mayıs 2023 14:35
“Ülkenin geleceği sizin elinizde…”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana- Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması düzenledi.

Hatimoğulları, düzenlediği açıklamasında Adana’da oy düşüşü yaşadıklarını, 28 Mayıs seçiminden hemen sonra değerlendirmelerde bulunacaklarını belirtti.

Hatimoğulları, şunları söyledi:

“İnanıyoruz ki başta Adana halkı başta olmak üzere bu ülkenin bütün yurttaşları 28 Mayıs’ta “artık yeter” diyecektir. AKP-MHP iktidarının sandıklardan çıkan hileleri ortadadır. Ancak tüm hilelere rağmen Erdoğan kazanamamıştır. Tam da bu nedenle 28 Mayıs seçimleri halen ülkemizin umutlarını koruyan bir seçimdir. Ülkenin geleceği sizin elinizde. Sandığa gidin ve mührü tek adam rejimine karşı basın.

Bu ülkenin yarısı olduğumuz halde yok sayılan bizler hayatın her alanında şiddet mağduruyuz. Buna rağmen Cumhur İttifakı İstanbul Sözleşmesinden çekildi. Bununla kalmayıp seçim vaadi olarak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kanunu olan 6284 sayılı kanunu yasadan çıkarma sözü verdiler. Yalnız yaşayan kadınların da sahiplendirilmesi için çalışacaklarını söylediler. Bunu hiçbir kadın kabul etmez. Ayrıca kadınları başörtüsü üzerinden ayırmaya çalışanlar tarihi bir hata işliyor. Başörtülü ve başörtüsüz kadınlar el ele vererek tek adam rejimini değiştirecek. Ve kadına yönelik şiddetle etkin bir mücadele yürütmeye devam edilecek. Kadınlar bu iradeye sahip. Değişim kadınların elleriyle olacak.

Yaşamı yeniden kurmak için hep birlikte 28 Mayıs’ta tek adam rejimini gönderelim, değişime ışık yakalım. Arkadaşlarımızı, dostlarımızı, tüm yakınlarımızı sandığa götürelim. Sadece sandığa gitmekle kalmayalım, oylarımıza sahip çıkalım.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP